Άλογο και οπτική ψευδαίσθηση: Αποκρυπτογραφώντας τον τρόπο λειτουργίας σας – συναίσθημα ή λογική;

Εσείς τι βλέπετε πρώτο;

Ένας ψυχολόγος ανέβασε ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο παρουσιάζει ένα λευκό άλογο που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Στο βίντεο, ο ψυχολόγος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα “μικρό ψυχολογικό τεστ” και υποδεικνύει ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου χρησιμοποιούμε πιο συχνά μέσω αυτού του τεστ.

«Αν βλέπετε το άλογο να περιστρέφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει ότι το αριστερό ημισφαίριο είναι το κυρίαρχο από τα δύο. Είστε, λοιπόν, πιο αναλυτικό και λογικό άτομο», εξήγησε.

«Ωστόσο, αν το άλογο φαίνεται να περιστρέφεται από αριστερά προς τα δεξιά, το αντίθετο ημισφαίριο είναι πιο κυρίαρχο και αυτό σημαίνει ότι είστε δημιουργικό άτομο», συνέχισε και διευκρίνισε πως αν βλέπετε το άλογο να κινείται και από τις δύο πλευρές τότε η λειτουργία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου σας είναι συγχρονισμένη.

«Αν είδατε και τα δύο, αυτό σημαίνει ότι το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο είναι συγχρονισμένα, αλλά μόνο το 25 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να το κάνει αυτό».

Στη λεζάντα, ο χρήστης του TikTok @psychologylove100 πρόσθεσε: «Είδες αυτό που βλέπω εγώ;».

Ο κόσμος στην ενότητα των σχολίων του video μοιράστηκε τις σκέψεις του. Οι περισσότεροι έγραψαν πως βλέπουν το άλογο να κινείται και από τις δύο πλευρές και όχι να κάνει κύκλους. Ένας έγραψε πως ανήκει στο 25% του πληθυσμού, ενώ ένας άλλος τόνισε πως όσο κι αν προσπαθήσει δεν μπορεί να το δει να κινείται μόνο από τη μία πλευρά.

Υπήρξαν, βέβαια, και εκείνοι που έδωσαν «οδηγίες για το πώς να κοιτάξουμε σωστά την εικόνα. «Αν εστιάσετε στο πόδι, μπορείτε να οραματιστείτε προς ποια κατεύθυνση θα πάει. Αν εστιάσετε στο κεφάλι, τότε θα φαίνεται σαν να ταλαντεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη».

Το άρθρο Άλογο και οπτική ψευδαίσθηση: Αποκρυπτογραφώντας τον τρόπο λειτουργίας σας – συναίσθημα ή λογική; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 03/10/2023 ώρα 3:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.