Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Εδέσσης για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν μπορεί κάποιος να είναι χριστιανός και να ψηφίζει το νομοσχέδιο…»

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Ιωήλ, έθεσε τη θέση του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και δεν δίστασε να εκφράσει τις απόψεις του αντίθετα προς όσους το υποστηρίζουν.

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις του ιερού παρεκκλησίου των αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της συζυγίας, στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Με αφορμή το ιερό ζεύγος των εορταζομένων αγίων, Ακύλα και Πρισκίλλης, τόνισε ότι κύριος σκοπός του γάμου είναι η σωτηρία και ο αγιασμός των συζύγων.

Οι Άγιοι είχαν κάνει το σπίτι τους εκκλησία, επειδή κέντρο της ζωής τους ήταν ο Χριστός. Το παράδειγμά τους δείχνει τον δρόμο σε κάθε πιστό, που θέλει να προσέλθει στο μυστήριο του γάμου και να αποκτήσει την σωτηρία του.

Σήμερα, ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Αναφερόμενος στους εορταζόμενους Αγίους υπογράμμισε ότι αξιώθηκαν να φιλοξενήσουν τον απόστολο Παύλο και είχαν ως εκκλησία την κατοικία τους. Η Αγία Πρίσκιλλα ξεπερνούσε στην αρετή τον Άγιο Ακύλα, ενώ και οι δύο αποτελούν πρότυπο συζυγίας.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης μίλησε εναντίον του προς ψήφιση νομοσχεδίου, το οποίο κατοχυρώνει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν μπορεί κάποιος από την μια να ομολογεί τον εαυτό του ως χριστιανό, να εισέρχεται στον ναό, να απαγγέλει προσευχές της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να ψηφίζει τέτοιους απαράδεκτους και καταστροφικούς νόμους, όπως αυτός για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το άρθρο Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Εδέσσης για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν μπορεί κάποιος να είναι χριστιανός και να ψηφίζει το νομοσχέδιο…» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/02/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.