Έγκλημα Τεμπών: Ποιός είχε αποκαλύψει λίγες μέρες μετά το μακελειό ότι εξαφάνισαν συνομιλίες μηχανοδηγού και σταθμάρχη για να “τα φορτώσουν” σε ανθρώπινο λάθος;

Κι’ όμως, αυτά που αποκάλυψε “Το Βήμα” για την μονταζιέρα ,που δούλεψε λίγες ώρες μετά την ανθρωποσφαγή στα Τέμπη, για να κόψει και να ράψει όσα συνέφεραν για την συγκάλυψη των υπευθύνων, τα είχε καταγγείλει δημόσια ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας.

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής, που αποτελείτο από βουλευτές της Ν.Δ., αρνήθηκε πεισματικά να τον καλέσει ως μάρτυρα.

Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα τι είχε πει τότε ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ, ο οποίος-ας σημειωθεί-υπήρξε ένα από τα συνδικαλιστικά στελέχη, που λίγες εβδομάδες πριν το μακελειό, έστειλαν πλήθος επίσημων εγγράφων στον Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή για τα μεγάλα κενά ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, χωρίς να εισακουστούν.

Μιλώντας το Mega ο Κώστας Γενιδούνιας, έλεγε λίγες ημέρες μετά το το έγκλημα στα Τέμπη:

«Ακούγεται από χθες το βράδυ, πως ο μακαρίτης συνάδερφός μας είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τους μεγάλους μηχανοδηγούς στην περιοχή. Εάν αυτό ισχύει, για εμένα σημαίνει πως έχει κάνει και άλλη προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αφού είχε φύγει από τη Λάρισα».

Στην συνέχεια ο ίδιος τόνισε πως έχει γίνει μοντάζ στα ηχητικά που έχουν δημοσιοποιηθεί. «Εδώ έχουμε κανονική ‘κοπτοραπτική’ στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά, είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών, είτε την ώρα που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα, είναι ο ΟΣΕ» επισήμανε.

Ο κ. Γενηδούνιας ερωτώμενος για τον λόγο που ισχυρίζεται πως έχει «κοπεί» ένα σημαντικό μέρος των ηχητικών, είχε απαντήσει: «Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους, για να πούνε ότι ‘φταίτε μόνο εσείς’».

«Είναι δυνατόν 8 με 10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού, που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής έρευνας, στο Youtube;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γενηδούνιας.

«Στην εξεταστική δεν με κάλεσε η πλειοψηφία σας, γιατί ήξερε καλά τι θα έλεγα. Όλοι έχουν καταλάβει πλέον» ήταν η αιχμηρή απάντηση του κ. Γενιδούνια στην προπαγάνδα του Δ. Τσίοδρα, ο οποίος μιλώντας στο ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε πως ο πρώτος δεν κλήθηκε στην εξεταστική της Βουλής επειδή ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρας δεν σταματά να κάνει προπαγάνδα και να διαδίδει ψεύδη σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών. Φυσικά, ξεχνά να αναφέρει πώς μεθοδεύεται η συγκάλυψη του εγκλήματος αλλά και πως η ΝΔ «μπάζωσε» και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αρνούμενη να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες- κλειδιά, όπως ο κ. Γενιδούνιας.

Εχθές το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσπάθησε για ακόμη μία φορά να παραπλανήσει τον κόσμο λέγοντας πως «η Επιτροπή έκρινε με βάση κάποια κριτήρια. Υποθέτω ότι για τον κ. Γενιδούνια επειδή είναι πολιτικό στέλεχος κάποιου κόμματος». Σε ένα άλλο σημείο όταν αναφέρθηκε από το πάνελ πως ο κ. Γενιδούνιας ως πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών είχε στείλει πολλά εξώδικα με τα οποία προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα του σιδηροδρόμου, ο Δ. Τσιόδρας απάντησε πως «Ήταν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε μιλούσε και από κάποια πολιτική σκοπιά».

Δηλαδή, ο Δ. Τσιόδρας μας λέει πως αν κάποιο μέλος κόμματος προειδοποιήσει για επερχόμενες τραγωδίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το αγνοήσει επειδή μπορεί και να μιλούσε «από πολιτική σκοπιά»; Αυτή είναι, λοιπόν, η τακτική σας; Αυτό απαντάτε στις οικογένειες των 57 νεκρών;

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Γενιδούνια
Ο κ. Γενιδουνιας , κλήθηκε από την Δικαιοσύνη κύριε Τσιόδρα μου. Πρώτος κατέθεσα στον εφέτη ανακριτή στην Λάρισα, ως Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών , παραθέτοντας δεκάδες επιστολές, εξώδικα και έγγραφα που «αγνοούσαν» οι υπεύθυνοι, αρνούμενοι καν να μας ακούσουν. Μας είπαν μέχρι & συκοφάντες τότε, δήθεν λέγαμε ψέματα. Στην εξεταστική δεν με κάλεσε η πλειοψηφία σας, γιατί ήξερε καλά τι θα έλεγα. Την καλημέρα μου σε όλους. Όλοι έχουν καταλάβει πλέον…

Το άρθρο Έγκλημα Τεμπών: Ποιός είχε αποκαλύψει λίγες μέρες μετά το μακελειό ότι εξαφάνισαν συνομιλίες μηχανοδηγού και σταθμάρχη για να “τα φορτώσουν” σε ανθρώπινο λάθος; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28/03/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.