Έγκλημα Τεμπών: Στο φως νέο, συγκλονιστικό, βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων! – Η αποκαλυπτική έκθεση πραγματογνώμονα για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στα Τέμπη καταγράφει την ακριβή στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων. Συγκεκριμένα, στην επιπλέον έκθεση που συνέταξε ο εμπειρογνώμονας που προσέλαβαν οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει την σύγκρουση των δύο τρένων. Το βίντεο παραδόθηκε στον ανακριτή της Λάρισας από τον πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη και όπως επεσήμανε φαίνεται «κάτι να σπάει στην εμπορική αμαξοστοιχία, ελευθερώνοντας το αέριο νέφος».

Στο βίντεο φαίνεται το εμπορικό τρένο να κατευθύνεται προς το τούνελ, ενώ η επιβατική αμαξοστοιχία, παρότι έχει ξεριζωθεί από τις ράγες, συνεχίζει την πορεία της και εισέρχεται στην πυρόσφαιρα και αναφλέγεται.

Ο κ. Κοκοτσάκης, μιλώντας στο OPEN, σημειώνει μάλιστα πως «εφόσον έχουμε εκρηκτικό μείγμα στον αέρα, έχουμε και φωτιά και χρειάζονται περίπου 1,4 δευτερόλεπτα για να συμβεί το μοιραίο».

Η αποκαλυπτική έκθεση πραγματογνώμονα για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Για 14 και όχι για 13 βαγόνια της εμπορική αμαξοστοιχίας κάνει λόγο η συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα κ. Κοκοτσάκη, για τα Τέμπη.

Για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, κάνει λόγο η συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, την οποία και κατέθεσαν στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, δύο από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια, όπως δηλώθηκε επίσημα, υπάρχει δηλαδή ένα παραπάνω βαγόνι στην αρίθμηση.

Το 14ο βαγόνι βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου. Όσο γιατί μέχρι τώρα το βαγόνι δεν βρέθηκε, η απάντηση είναι γιατί έχει διαλυθεί από την έκρηξη και τη φωτιά.

Αναφορικά με το ξυλόλιο που φέρεται να βρέθηκε σε έλεγχο των εμπειρογνωμόνων, όπως αναφέρθηκε στο Star, σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους βρέθηκε σε καθαρότητα 95%.

Το ξυλόλιο – όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής- είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε, και όχι το έλαιο σιλικόνης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Ηλιόπουλος κατέθεσαν και υπόμνημα στον Εφέτη Ανακριτή και ζητούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Τέλος, αναφέρουν ότι η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να έχει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας τουλάχιστον από το 2019, αλλά δεν υπήρχαν.

Το άρθρο Έγκλημα Τεμπών: Στο φως νέο, συγκλονιστικό, βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων! – Η αποκαλυπτική έκθεση πραγματογνώμονα για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 10/03/2024 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.