Έκρηξη οργής από Έλληνα του εξωτερικού για τη διαρροή των mails της Ασημακοπούλου: “Υπεύθυνο το υπουργείο Εσωτερικών”

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με τα e-mail, που εστάλησαν μαζικά σε αποδήμους από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς Έλληνες του εξωτερικού στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου για τη διαρροή των στοιχείων τους, ενώ όπως είναι γνωστό, η “γαλάζια” ευρωβουλευτής αποσύρθηκε από την κούρσα της ευρωκάλπης. Την ίδια ώρα, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, με τα πυρά να στρέφονται και στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Ο Αντώνης Πέτσας, κάτοικος του Λονδίνου, εξήγησε πώς διαπίστωσε τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τονίζοντας ότι εφόσον ευσταθούν τα δημοσιεύματα, “ο νούμερο ένα υπεύθυνος είναι το υπουργείο Εσωτερικών”.

Ο ίδιος εργάζεται στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων και γνωρίζει καλά τι συμβαίνει με τις ποινές και την προστασία που παρέχεται σε τέτοια ζητήματα. Όπως σημειώνει, “δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να υπήρχε σοβαρό πρωτόκολλο και κάποιος ενδιάμεσος, κάποιος ευρωβουλευτής να πάρει το παραμικρό”.

Ο κ. Πέτσας και οι υπόλοιποι απόδημοι Έλληνες του Λονδίνου έλαβαν το e-mail της κα. Ασημακοπούλου την 1η Μαρτίου, περίπου στις 7:00 το πρωί.

“Εγώ είχα γραφτεί πέρυσι για να ψηφίσω ως απόδημος στις πρώτες εκλογές. Δεν το πρόλαβα αλλά ψήφισα στις δεύτερες. Φέτος για την επιστολική ψήφο δεν είχα κάνει καν αίτηση”, εξηγεί ο κ. Πέτσας.

Όπως περιγράφει, το e-mail ενημέρωνε ότι έρχεται η επιστολική ψήφος, ζητούσε από τους απόδημους να γραφτούν στην πλατφόρμα και τόνιζε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση τις επόμενες 100 ημέρες για τις δράσεις ενόψει των ευρωεκλογών. Μάλιστα, έδινε τη δυνατότητα να λάβουν γνώση την πολιτική προστασίας των δεδομένων.

“Η πλάκα είναι ότι όσοι το πατούσαν η κα. Ασημακοπούλου ήξερε πόσοι ήταν αυτοί”, σχολιάζει ο κ. Πέτσας.

Σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία

Με τη σειρά του ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος του κ. Πέτσα, εξηγεί ότι “η ποινική διαδικαστικά είναι σε εξέλιξη από την εισαγγελία Αθηνών. Αυτό αφορά ένα σκέλος που είναι αυτεπάγγελτο και γι’ αυτό δεν κάνουμε μηνύσεις. Θα δούμε πως θα καταλήξει η έρευνα, αν θα προσωποποιούν ευθύνες, αν θα ασκηθεί δίωξη, για να ασκήσουμε μετά τα δικαιώματα από την πλευρά των αποδήμων”.

“Οι απόδημοι, μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου επειδή δεν προστάτευσε τα δεδομένα τους” πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Το άρθρο Έκρηξη οργής από Έλληνα του εξωτερικού για τη διαρροή των mails της Ασημακοπούλου: “Υπεύθυνο το υπουργείο Εσωτερικών” εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 20/03/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.