Έκρηξη οργής από αγρότη που ψήφισε Ν.Δ: «Θα δει κάτι δεκάρια στις ευρωεκλογές…» (βίντεο)

Αγρότης από την Λάρισα που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό «απειλώντας» την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις ευρωεκλογές, ενώ δήλωσε ότι έχει ψηφίσει ΝΔ.

«Ο υπουργός λέει παρακινείσαι από την αριστερά, εγώ είμαι στο 41% δεν έχω δικαίωμα εγώ να διαμαρτυρηθώ;», είπε μεταξύ άλλων ο αγρότης.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό απόσπασμα

Οι αγρότες είναι στα “κάγκελα” και το κλίμα το έδωσαν στον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη να το καταλάβει που όμως δεν έδειξε να δεσμεύεται για κάτι συγκεκριμένο.

«Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν μας αποζημιώνει, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να γίνουν έργα υποδομής στην ύπαιθρο. Όλα αυτά μας βγάζουν στον δρόμο» ανέφερε εκπρόσωπος των αγροτών, με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πυκνώνουν ανά τη χώρα.

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης» συνέχισε, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για το μέλλον του κλάδου. Κάλεσε παράλληλα τον πρωθυπουργό να τους πει ποιο είναι το σχέδιό του, διαφορετικά – όπως είπε – «να γίνουμε γκαρσόνια ή να φύγουμε για τη Γερμανία».

Οπως είπε, «είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη καταφέραμε και εξασφαλίσαμε σχετικά λογικές τιμές πάνω στην κρίση αλλά θέλουμε να το μειώσουμε περισσότερο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες και με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος της κίνησης και το ντίζελ. Εδώ, λοιπόν, είμαστε και να τα συζητήσουμε και στο μέτρο του εφικτού, θέλω να το τονίσω αυτό, διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες -νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο το αναγνωρίζετε-, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον πρωτογενή τομέα».

Την ίδια στιγμή προετοιμάζονται και συντονίζονται για την μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 12 μ. στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας), στην 30η Agrotica με 300 τρακτέρ.

Στις 4 το μεσημέρι οι αγρότες από τα μπλόκα στην Ε65 στην Καρδίτσα, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, του Αλμυρού και Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, του Ζάρκου και Καλαμπάκας Τρικάλων, της Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των εθνικών οδών, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την επιβίωσή τους.

Συγκεντρώσεις σε κομβικά σημεία της χώρας και μηχανοκίνητες πορείες στις πόλεις πραγματοποιούνται καθημερινά, ενώ τα μπλόκα που έχουν στηθεί ενισχύονται καθημερινά. Σήμερα ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μεσολόγγι, Λευκάδα, Αχαΐα, Αταλάντη, Αμαλιάδα κ.ά., ενώ τις επόμενες ημέρες νέα τρακτέρ θα συνεχίζουν να καταφθάνουν και να δυναμώνουν τα μπλόκα του αγώνα.

«Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας», επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Το άρθρο Έκρηξη οργής από αγρότη που ψήφισε Ν.Δ: «Θα δει κάτι δεκάρια στις ευρωεκλογές…» (βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 01/02/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.