Έκρηξη οργής και αγανάκτησης στην Καρδίτσα: Ακόμα να λάβουν την οικονομική ενίσχυση η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων από τις πλημμύρες!

Εν αναμονή της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6.600 ευρώ για την κύρια κατοικία και 3.300 ευρώ για τη δευτερεύουσα κατοικία για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση οικοσκευής, βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των Κοινοτήτων της Π.Ε. Καρδίτσας που χαρακτηρίστηκαν καθολικά πληγείσες.

Υποτίθεται ότι η οικονομική ενίσχυση θα δινόταν αυτοματοποιημένα, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η υποβολή αίτησης και η αυτοψία από τη ΓΔΑΕΦΚ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net και μετά από επικοινωνία με Προέδρους ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, μόνο ένα 10% έως 30% το ανώτερο των πληγέντων κατοίκων έχει δει χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα και τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία στις πληγείσες περιοχές ανήκουν οι κοινότητες Μεταμόρφωση, Βλοχός, Ψαθοχώρι, Παλαμάς, Αστρίτσα, Κοσκινάς, Κόρδα, Μαραθέα, Αγία Τριάδα, Καλογριανά, Ορφανά, Αμπελώνας, Φύλλο, Ριζοβούνι, Παλαιοχώρι, Μαγούλα, Κρανιά, Κυψέλη, Ν. Ικόνιο, Πασχαλίτσα, Ερμήτσι, Γοργοβίτες, Μάρκο, Ιτέα, Πρόδρομος, Μακρυχώρι, Άγιος Θεόδωρος, Μαύρικα Καρδίτσας, Γραμματικό και Πύργος Κιερίου.

Σε επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης κ. Πετρ. Κοντογιάννη, Μαραθέας κ. Β. Παπαευαγγέλου, Αγίας Τριάδας κ. Σαβ. Γιολδάση και Καλογριανών κ. Μιχ. Σιαματά του Δήμου Παλαμά σχετικά με τις καταβολές που έγιναν στους κατοίκους των παραπάνω Κοινοτήτων οι εκτιμήσεις τους, με βάση και τα όσα γνωρίζουν από τις καθημερινές συζητήσεις με τους συγχωριανούς τους, όλοι τους έκαναν λόγο για ποσοστά από 10% έως 30% το ανώτερο, όσων από τους κατοίκους είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Πολλοί είναι και οι κάτοικοι της πόλης του Παλαμά που δεν έχουν λάβει χρήματα όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαμά κ. Δημ. Τσιγαρδάς που λόγω του αυξημένου πληθυσμού δεν ήταν εύκολο να εκτιμήσει το ποσοστό των καταβολών που έγιναν.

Ανάλογη με τις Κοινότητες του Δήμου Παλαμά φαίνεται πως είναι η κατάσταση και σε Κοινότητες άλλων δήμων που χαρακτηρίστηκαν καθολικά πληγείσες.

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Θεοδώρου Καρδίτσας κ. Κων. Νταρακλίτση μας επιβεβαίωσε ότι από τις επαφές με τους συγχωριανούς του, είναι σίγουρα λιγότεροι από τους μισούς αυτοί που έλαβαν την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την οποία οι πληγέντες έχουν απόλυτη ανάγκη για να μπορέσουν να αποκασταστήσουν στοιχειωδώς τις βασικότερες ζημιές και ελλείψεις των νοικοκυριών τους που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Με βάση τις παραπάνω αναφορές προκύπτει ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλου, έχουν πιστωθεί σε 5 φάσεις περίπου 46,5 εκατ. ευρώ σε 9.048 δικαιούχους, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων των Κοινοτήτων της Π.Ε. Καρδίτσας που επλήγησαν καθολικά δεν έχει λάβει ακόμα χρήματα για τις πρώτες τους ανάγκες παρότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την καταστροφή που υπέστησαν.

Το άρθρο Έκρηξη οργής και αγανάκτησης στην Καρδίτσα: Ακόμα να λάβουν την οικονομική ενίσχυση η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων από τις πλημμύρες! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/10/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.