Έριξε «βόμβα» η Κάμαλα Χάρις: Μιλώντας στην WSJ δήλωσε έτοιμη να διαδεχτεί τον Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ!

Μια δήλωση-«βόμβα» της Κάμαλα Χάρις δημοσίευσε σήμερα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal», σύμφωνα με την οποία η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι «είναι έτοιμη να υπηρετήσει ως ηγέτης της χώρας».

Η δήλωση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα η 59χρονη πολιτικός, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν προκύψει εξ αιτίας των λαθών που έχει κάνει πολλές φορές ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δημιουργώντας ανησυχίες για τη νοητική του κατάσταση, εν όψει, μάλιστα, των κρίσιμων προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η Χάρις βρίσκεται και η ίδια στο «μικροσκόπιο» του Τύπου, που αμφισβητεί σε κάποιες περιπτώσεις τις δυνατότητές της, δεδομένου ότι θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση που ο 81 ετών Πρόεδρος δεν μπορεί –για οποιοδήποτε λόγο– να ασκήσει τα καθήκοντά του. «Είμαι έτοιμη να υπηρετήσω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε η Χάρις, όταν ερωτήθηκε αν οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του Μπάιντεν σημαίνουν ότι θα πρέπει η ίδια να δώσει τα διαπιστευτήριά της.

Όποιος την έχει δει να εργάζεται «φεύγει γνωρίζοντας πολύ καλά τις ικανότητές μου να ηγηθώ», απάντησε η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη «έγχρωμη», Ασιάτισσα και γυναίκα Αντιπρόεδρος στην αμερικανική ιστορία. Σύμφωνα με το σημείωμα που συνοδεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η συνέντευξη δόθηκε δύο ημέρες πριν βγει στη δημοσιεύματα το πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «ηλικιωμένο ξεχασιάρη». Ωστόσο, δεν παύει να εγείρει ερωτήματα για το αν έχει ήδη «ανοίξει» η κουβέντα στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος για αντικατάστασή του 81χρονου ηγέτη.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Μπάιντεν, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες, γιατί οι ένορκοι θα τον αντιμετώπιζαν ως έναν «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άντρα με κακή μνήμη». Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε σφόδρα στο πόρισμα, τονίζοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας ανέκρινε τον Τζο Μπάιντεν όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν υπό πίεση, μία ημέρα τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς έκανε το τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια στο Ισραήλ.

Η Χάρις έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα ως «πολιτικά υποκινούμενο». Η ίδια, πάντως, έχει ήδη αναλάβει αυξημένα καθήκοντα στην προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του και έχει επικεντρωθεί σε θέματα, όπως η άμβλωση, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το άρθρο Έριξε «βόμβα» η Κάμαλα Χάρις: Μιλώντας στην WSJ δήλωσε έτοιμη να διαδεχτεί τον Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13/02/2024 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.