Αδιανόητο: Σκοπιανό περιπολικό μπήκε δύο χιλιόμετρα μέσα στη χώρα μας και αλώνιζε ανενόχλητο! Καταγγελίες σοκ για παράνομες δράσεις από Σκοπιανούς εντός της Ελληνικής Επικράτειας!

Σε ξέφραγο αμπέλι έχουν μετατραπεί τα σύνορά μας με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου οργιάζει η λαθρoθηρία από Ελληνες, Σκοπιανούς και Σέρβους κυνηγούς, πάνοπλους ακόμα και με πολεμικά όπλα, ενώ… απόβαση έκαναν πρόσφατα αστυνομικοί της γειτονικής χώρας με περιπολικό εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη του συλλόγου «Αγριόγιδο του Πινόβου», ο οποίος έχει λάβει άδεια για τη διενέργεια έρευνας από το Τμήμα Διαχείρισης Αγριας Ζωής και Θήρας της Διεύθυνσης Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προστατεύοντας ουσιαστικά την παραπάνω περιοχή Natura, όπου εντοπίζεται το σπάνιο είδος γιδιού Rupicapra Rupicapra Balcanica, από τη λαθροθηρία, την παράνομη υλοτομία και τη βόσκηση ζώων στην περιοχή.

Εισβολή

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η εισβολή περιπολικού της σκοπιανής αστυνομίας εντός της ελληνικής επικράτειας, από χωματόδρομο που δεν ελέγχεται από τις ελληνικές Αρχές. Φωτογραφία-ντοκουμέντο από την εισβολή των Σκοπιανών αστυνομικών με το περιπολικό κατέγραψε βοσκός σε ελληνικό μαντρί, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Σε βίντεο που ανάρτησε στο facebook φαίνεται το περιπολικό της αστυνομίας της Βόρειας Μακεδονίας σταθμευμένο έξω από το μαντρί, δίπλα στο δικό του όχημα.

Όταν μέλη του συλλόγου κατήγγειλαν στις Αρχές την εισβολή του περιπολικού της σκοπιανής αστυνομίας εντός της επικράτειας, τότε ο αλβανικής υπηκοότητας βοσκός διέγραψε την ανάρτησή του από το facebook.

Ομως, τα ηλεκτρονικά του ίχνη έχουν παραμείνει – μπορείτε να δείτε το σκοπιανό περιπολικό σε καρέ από βίντεο που έχει στην κατοχή του ο σύλλογος «Αγριόγιδο του Πινόβου».

«Δεν το είδα με τα μάτια μου, αλλά ανέβηκε ένα βίντεο. Ενα περιπολικό σκοπιανικό, σε συγκεκριμένο σημείο της Ελλάδος εντός των συνόρων μας, περίπου στα 2 χιλιόμετρα, χωρίς να ξέρουμε με ποιον τρόπο έφτασε εκεί πέρα και τι δουλειά είχε εκεί πέρα.

Υπάρχει χωματόδρομος που μπορεί να έχει πρόσβαση από το βουνό» περιγράφει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συλλόγου, κτηνίατρος Γιώργος Κιόσης.

Εξάλλου, όπως καταγγέλλει, κυνηγοί εισβάλλουν στην περιοχή Natura ακόμα και με πολεμικά όπλα, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Κάμερες που έχει τοποθετήσει ο σύλλογος στην περιοχή του Πινόβου κατέγραψαν τον περασμένο Αύγουστο πάνοπλους κυνηγούς, με πολεμικά όπλα με διόπτρες. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φαίνεται πως είναι Σκοπιανοί ή Σέρβοι που κυνηγούν μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους εντός της ελληνικής επικράτειας.

«Σε κάμερες που έχουμε εμείς επίσημα από το υπουργείο για την έρευνά μας έχουν καταγραφεί άνθρωποι οι οποίοι είναι με όπλα μεγάλου βεληνεκούς με διόπτρες, και κάποιοι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ελληνικής καταγωγής» καταγγέλλει ο κ. Κιόσης.

Κάποιοι από τους κυνηγούς έφτασαν στο σημείο να απειλούν τα μέλη του συλλόγου που επιτηρούν την προστατευόμενη περιοχή Natura από τη λαθροθηρία, ενώ έχουν καταστρέψει ορισμένες κάμερες, ακόμα και πινακίδες.

«Μας κλέβουν τις κάμερες, μας απειλούν. Είμαστε εκτεθειμένοι εκεί πέρα. Από αυτούς που έχουν τα ζώα, από αυτούς που κυνηγάνε παράνομα εκεί πέρα έχουμε δεχθεί απειλές» καταγγέλλει.

Εκκληση να παρέμβουν οι Αρχές

Τα μέλη του συλλόγου έχουν απευθυνθεί στις Αρχές, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Οι ίδιοι αισθάνονται απροστάτευτοι.

«Από τις Αρχές δεν είχαμε κάποια ανταπόκριση. Ενημερώσαμε. Είπαν ότι θα ανέβουν να δηλώσουν μια παρουσία, να μας παρέχουν μια προστασία, μια ασφάλεια, αλλά δεν έχει εμφανιστεί κάποια Αρχή.

Είναι ένα καθεστώς αυθαιρεσίας σε εκείνη την περιοχή. Εμείς προσπαθούμε και παλεύουμε με τον σύλλογο να κάνουμε πέντε πράγματα για την ανάδειξη της περιοχής, και έχουμε καταλήξει να κινδυνεύουμε. Ζητάμε τα αυτονόητα: να είμαστε εντός των ελληνικών συνόρων, να νιώθουμε ασφαλείς και να μην έχουμε την ανασφάλεια κάθε φορά που ανεβαίνουμε στο βουνό» καταλήγει ο κ. Κιόσης, απευθύνοντας δραματική έκκληση στις Αρχές μέσω της «δημοκρατίας».

Το άρθρο Αδιανόητο: Σκοπιανό περιπολικό μπήκε δύο χιλιόμετρα μέσα στη χώρα μας και αλώνιζε ανενόχλητο! Καταγγελίες σοκ για παράνομες δράσεις από Σκοπιανούς εντός της Ελληνικής Επικράτειας! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 01/10/2023 ώρα 12:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.