Αδιανόητο: Συμμορία ξάφριζε καταστήματα στα Δυτικά Προάστια και είχε για «κάλυψη» μικρό παιδί σε καρότσι!

Συμμορία, τα μέλη της οποίας είχαν μαζί τους πάντα ένα καροτσάκι με ένα παιδί, είχε κατακλέψει καταστήματα σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν ένας 25χρονος και μια 19χρονη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών παιχνιδομηχανών και εργαλείων από καταστήματα πιστοποιήθηκε η δράση της συμμορίας που συστήθηκε αρχές Δεκεμβρίου 2023. Τα μέλη της έμπαιναν στα μαγαζιά που είχαν στοχοποιήσει και προσποιούνταν τους πελάτες.

Είχαν σε παιδικό καροτσάκι ανήλικο νήπιο για να μην κινούν υποψίες και ήταν εξοικειωμένοι με την διαρρύθμιση των καταστημάτων. Προσέγγιζαν τους χώρους με τα εργαλεία και τις παιχνιδομηχανές, ένας τοποθετούσε τα προϊόντα στο καλάθι αγοράς και περπατούσαν.

Στην συνέχεια, είτε έκρυβαν εργαλεία στο παιδικό καροτσάκι είτε διέφευγαν από βοηθητικές εξόδους παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας.

Στις περιπτώσεις των παιχνιδομηχανών με ηχητικό σύστημα ασφαλείας προκαλούσαν βραχυκύκλωμα εκμεταλλευόμενοι τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 παιχνιδομηχανές,
Ηλεκτρονικές συσκευές,
Σετ τρυπανιών,
Το επιχειρησιακό αυτοκίνητο,
Ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των κλοπών
Το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.

Το άρθρο Αδιανόητο: Συμμορία ξάφριζε καταστήματα στα Δυτικά Προάστια και είχε για «κάλυψη» μικρό παιδί σε καρότσι! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 09/02/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.