Ανακαίνιση κτιρίων: Τώρα αποσύρουν τη διάταξη για φορο-έκπτωση έως 16.000 ευρώ

«Απαγορευτικό» έβαλαν οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη νέα ρύθμιση για φορο- έκπτωση έως και 16.000 σε βάθος πενταετίας δηλαδή 3.200 ευρώ το χρόνο για τις ανακαινίσεις κατοικιών καθώς με βάση τους υπολογισμούς το κόστος για τα κρατικά ταμεία αγγίζει το 1 δις. ευρώ

Έτσι η ρύθμιση οδεύει προς απόσυρση και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές επανεξετάζεται και θα τροποποιηθεί για να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο πριν κατατεθεί στη Βουλή. Οι αλλαγές θα αφορούν:

ο περιορισμό της περιμέτρου των δαπανών για αγορές υλικών για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων οι οποίες θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον υπολογισμό της έκπτωσης από το φόρο εισοδήματος. Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μετά τη ψήφιση του νόμου θα ορίζονται επ’ ακριβώς τα αγαθά που θα προσμετρώνται και θα μειώνουν το φόρο εισοδήματος.

Μείωση του ανώτατου ορίου που θα αφαιρείται από το φόρο με την καθιέρωση ποσοστού έκπτωσης του φόρου για δαπάνες έως 16.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διάταξη θα έχει χαρακτηριστικά τη υφιστάμενης που προβλέπει έκπτωση 40% των δαπανών με ανώτατο όριο δαπάνης τα 16.000 ευρώ και όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερη και ευνοϊκότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Την ίδια στιγμή, στην καθιέρωση συστήματος αυτόματης προσαρμογής των αντικειμενικών αξιώντων ακινήτων με τις εμπορικές τιμές προχωρά από το 2024 η κυβέρνηση, βάζοντας τέλος στο υφιστάμενο καθεστώς για το χρόνο και το τρόπο καθορισμού των τιμών ζώνης με υπουργικές αποφάσεις.

Το άρθρο Ανακαίνιση κτιρίων: Τώρα αποσύρουν τη διάταξη για φορο-έκπτωση έως 16.000 ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 16/11/2023 ώρα 3:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.