“Ανώμαλη προσγείωση” μετά τις εκλογες: Επιστροφή σε αυστηρή λιτότητα και συνομιλίες με Τουρκια για τις “Πρεσπες του Αιγαίου”

Το γεγονός οτι ο Κυριακος Μητσοτακης εμφανίζεται ικανοποιημένος μεν, απο το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλα συγκρατημένος και περισπεπτος για αυτά που θα έρθουν απο εδώ και πέρα, εχει να κανει με τις εξελίξεις που εχουμε μπροστά μας. Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαικη Επιτροπη εχει ξεκαθαρίσει οτι οι προεκλογικές παροχές της ΝΔ (αλλα και οι αντίστοιχες υποσχέσεις των άλλων κομμάτων) δεν μπορούν να χωρέσουν στο Συμφωνο Σταθερότητος, άρα δεν ειναι δυνατόν να εφαρμοστούν στην πράξη μετεκλογικά.

Αυτο σημαίνει οτι επιστρέφουμε σε εποχές λιτότητας, που θα πολλαπλασιάσουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, ήδη, οι Έλληνες πολίτες.

Απο την άλλη πλευρά, με τον Κυριακο Μητσοτακη κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδου ωριμάζουν στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ οι σκεψεις οτι ειναι τωρα η ευκαιρία, Μητσοτακης και Ερντογαν ενισχυμένοι απο τις κάλπες να προχωρήσουν σε μια συμφωνία για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου οπως το επιθυμούν στο Νατο και στην Ευρωπαικη Ενωση.

Αυτο σημαίνει πρακτικά οτι θα σπρώξουν τον Κυριακο Μητσοτακη στις λεγόμενες “Πρεσπες του Αιγαίου” ζητώντας του να πάρει στην πλάτη του έναν συμβιβασμό με τον Ερντογαν που δεν θα ειναι υπέρ των συμφερόντων της Ελλαδος και σε καθε περίπτωση θα ικανοποιει την Τουρκια.

Θα υποκύψει στις πιέσεις αυτές ο αρχηγος της ΝΔ ή θα αναμετρηθεί με την Ιστορία και θα πράξει το εθνικό του καθήκον για να κατοχυρώσει τα εθνικα σεμφεριντα της Ελλάδας.

Το άρθρο “Ανώμαλη προσγείωση” μετά τις εκλογες: Επιστροφή σε αυστηρή λιτότητα και συνομιλίες με Τουρκια για τις “Πρεσπες του Αιγαίου” εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Europost NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 26/05/2023 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.