Απέκλεισαν την Εκκλησία της Ελλάδος και το Άγιον Όρος από την διαβούλευση για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στην Επιτροπή της Βουλής με ψήφους της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Πρωτοφανές! Με την επίμονη ψήφο των βουλευτών της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ απέκλεισαν από την διαβούλευση που γίνεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών την Εκκλησία της Ελλάδος και την Μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους.

“Είναι γνωστές οι θέσεις της Εκκλησίας, άρα δεν έχει κάτι να προσθέσει στην Βουλή, ενώ το Άγιον Όρος δεν μπορεί να συμμετάσχει στην συζήτηση”, είπε ο προεδρεύων Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβερνώσα πλειοψηφία δεν επιθυμεί να ακούσει τον λόγον της αληθείας από την Εκκλησία, από την στιγμή που διαφωνεί με το νομοσχέδιο!

Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό ρεπορτάζ από την Βουλή έχει ως εξής:

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής

«Υπάρχει η πρόταση να προσκαλέσουμε την Ιερά Σύνοδο και τη Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους. Την ορθοδοξία στην Ελλάδα την εκφράζει θεωρώ μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Το Άγιο Όρος είναι μοναστική κοινότητα και όχι Εκκλησία. Σε σχέση με την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία, όλοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Μάλιστα χθες το πρωί στις Εκκλησίες της χώρας, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας, διαβάστηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, έχει αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές επιστολή από την Ιερά Σύνοδο για τις απόψεις της Εκκλησίας για το υπό εξέταση νομοσχέδιο.

Σε όλους εμάς τους βουλευτές είναι απολύτως γνωστές οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου, έχει αποσταλεί και προσωπική επιστολή σε κάθε ένα από εμάς. Προφανώς σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και απόλυτα σεβόμαστε το κατοχυρωμένο δικαίωμά της, να εκφράζεται ελεύθερα και να υπερασπίζεται τις θέσεις της. Άρα θεωρώ ότι δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει», δήλωσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Το άρθρο Απέκλεισαν την Εκκλησία της Ελλάδος και το Άγιον Όρος από την διαβούλευση για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στην Επιτροπή της Βουλής με ψήφους της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/02/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.