Απίθανο προκάτ: Μια… βαλίτσα που ανοίγει και γίνεται σπίτι!

Μια… βαλίτσα που ανοίγει και γίνεται σπίτι!

 

Το Casita by Boxabl, όπως λέγεται, είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό, χαμηλής συντήρησης προκατασκευασμένο σπίτι, μόλις 35 τ.μ., που μοιάζει με βαλίτσα, ανοίγει και γίνεται… σπίτι.

Η τοποθέτηση γίνεται με γερανό και το νοικοκυριό μπορεί να στηθεί μέσα σε λίγες ώρες. Όσο για την τιμή του; Ξεκινά από περίπου 49.500 δολάρια.

Μέσα στο εσωτερικό του μικροσκοπικού σπιτιού

Η συμπαγής κάτοψη, που μοιάζει με στούντιο, περιλαμβάνει μια κουζίνα πλήρους μεγέθους με συσκευές κανονικού μεγέθους, ένα μπάνιο στη μία πλευρά και ένα καθιστικό και ένα υπνοδωμάτιο στην άλλη.

 

Μάλιστα, η ζήτηση για αυτό το μικροσκοπικό σπίτι στις ΗΠΑ είναι τεράστια. Γιατί τόσο ενδιαφέρον; Η Boxable κατασκευάζει τα Casitas για να είναι ανθεκτικά ακόμα και στην περίπτωση έκρηξης βόμβας. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα, σκυρόδεμα και μονωτικό αφρό, οπότε η αντοχή είναι μεγάλη, ενώ και η ενεργειακή απόδοση είναι ενσωματωμένη.

Οι τοίχοι, τα δάπεδα και η οροφή είναι αρκετά ισχυρά, ώστε να αντέχουν σε ανέμους με ισχύ τυφώνα και φορτία χιονιού. Επειδή δεν υπάρχει ξυλεία ή γυψοσανίδα, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για μούχλα, ενώ, αν το σπίτι πλημμυρίσει, αποστραγγίζεται μόνο του σαν παπούτσι νερού.
H κουζίνα
Το μπάνιο
Το υπνοδωμάτιο
Δωμάτιο με θέα!

Μόλις γίνει η παραγγελία, ένα φορτηγό μεταφέρει το σπίτι. Στη συνέχεια ο γερανός το αφήνει και χρειάζεται το πολύ μία μέρα ώστε το σπίτι να ξεδιπλωθεί με όλα τα εξαρτήματα στο εσωτερικό του -από τα παράθυρα μέχρι τα ντουλάπια της κουζίνας. Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρχει το οικόπεδο και να γίνει η σύνδεση με τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό).

Το άρθρο Απίθανο προκάτ: Μια… βαλίτσα που ανοίγει και γίνεται σπίτι! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 09/10/2023 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.