Απίστευτο: Βρέθηκαν «εξωγήινα αυγά» που… πολλαπλασιάζονται!

Παράξενα «εξωγήινα αυγά» ανασύρθηκαν από μια δεξαμενή και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, με ορισμένους να φοβούνται ότι οι εν λόγω ζελεδοειδείς μικρές σφαίρες προέρχονται από το διάστημα.

Το τμήμα Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα δημοσίευσε το περίεργο εύρημα και επιβεβαίωσε ότι τα «αυγά» θα εμφανιστούν «σε μεγάλους αριθμούς» τους επόμενους μήνες. Ωστόσο το ευρύ κοινό έδειξε να τρομοκρατείται, καθώς δεν μπορούσε να διακρίνει τον μικροοργανισμό που ωφελεί το περιβάλλον. Άλλωστε, και οι ειδικοί υποστήριξαν πως οι λοβοί που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, αποτελούν μεγάλο όφελος για την περιοχή και βασικό μέρος της διατήρησης του «ποιοτικού και καθαρού νερού», αναφέρει το Metro.

Ο φορέας Άγριας Ζωής δημοσίευσε: «Τι είναι αυτό; Αν είστε για βαρκάδα μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις παράξενες μπάλες που μοιάζουν με ζελέ και κρέμονται από βυθισμένα κλαδιά δέντρων. Πρόκειται για Bryozoans (βρυόζωα) και πιθανότατα θα εμφανιστούν σε μεγάλους αριθμούς αυτό το καλοκαίρι. Μην ανησυχείτε! Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι ενδημικοί και δεν αποτελούν κίνδυνο για εσάς ή την άγρια ζωή. Στην πραγματικότητα, αποτελούν δείκτη καλής ποιότητας περιβάλλοντος και καθαρού νερού».

Ο κόσμος όμως, δεν έδειξε να πείθεται από τη φυσική τους εμφάνιση και αντ’ αυτού πολλοί αναζήτησαν εξωπραγματικές εξηγήσεις. Ένας ντόπιος, ο Ken Crandell, έγραψε: «Έχω σχεδόν ζήσει δίπλα στο νερό για περισσότερα από 60 χρόνια. Αλλά, όταν άρχισα να τα βλέπω αυτά στη λίμνη Wister το περασμένο καλοκαίρι, νόμιζα ότι είχαν προσγειωθεί εξωγήινοι».

Τα βρυόζωα υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και πιστεύεται ότι έχουν εξελιχθεί από αρχαία θαλάσσια σκουλήκια. Κάποιοι πίστευαν ότι ήταν βλαβερά για το περιβάλλον, αλλά τελικά αποδεικνύονται ωφέλιμα όταν πρόκειται να καθαρίσουν το νερό.

Το άρθρο Απίστευτο: Βρέθηκαν «εξωγήινα αυγά» που… πολλαπλασιάζονται! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 27/03/2024 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.