Απίστευτο: Πελάτισσα σε εστιατόριο αγόρασε αστακό 200 ευρώ και τον ελευθέρωσε! (Βίντεο)

Μια Ελβετή τουρίστρια απελευθέρωσε έναν αστακό από ένα εστιατόριο λίγο πριν προλάβουν να τον μαγειρέψουν οι σεφ.

Ήταν η τυχερή μέρα ενός αστακού, όταν μια συμπονετική γυναίκα παρήγγειλε το καρκινοειδές για 175 λίρες (200 ευρώ), μόνο για να το ελευθερώσει και να το επιστρέψει ξανά στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο με την απελευθέρωση του αστακού
Η ανώνυμη Ελβετή τουρίστρια είχε παραγγείλει τον καταλανικού τύπου αστακό με λιγκουίνι ενώ δειπνούσε με τον σύζυγό της στο υπέροχο εστιατόριο θαλασσινών Gente di Mare, στο Golfo Aranci της Σαρδηνίας (Ιταλία).

Αλλά όταν έφεραν τον ζωντανό αστακό στο τραπέζι του ζευγαριού, οι υπόλοιποι πελάτες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την τουρίστρια να τον αφήνει στο νερό προτού οι σεφ έχουν την ευκαιρία να τον μαγειρέψουν.

Πώς αντέδρασαν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου

Ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, Antonio Fasolino, ο οποίος είδε την αμήχανη στιγμή με τον αδερφό του, Gianluca, είπε:

«Στην αρχή νόμιζα ότι αστειευόταν. Τότε, κατάλαβα ότι η κυρία σοβαρολογούσε και ήθελε να κάνει μια καλή πράξη. Βλέποντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό της, συγκινήθηκα κι εγώ. Ήταν πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που μπόρεσε να εκπληρώσει αυτή την επιθυμία και ήμασταν χαρούμενοι μαζί της».

Εξιστορώντας λεπτομερώς την περίεργη νύχτα, ο Antonio είπε πως θυμάται ότι πήρε τον αστακό από τη δεξαμενή, πριν τον ζυγίσει στην κουζίνα.

Στη συνέχεια είπε στο ζευγάρι ότι ζύγιζε σχεδόν δύο κιλά και αποκάλυψε επίσης ότι η τιμή του ήταν £175 (200 ευρώ).

Έπειτα ο ζωντανός αστακός τοποθετήθηκε σε έναν διάφανο κουβά δίπλα στο τραπέζι του ζευγαριού. Τότε, η άγνωστη γυναίκα ρώτησε αν ο αστακός θα «πληγωθεί» εάν τον άφηνε από κάποιο ύψος. Αφού καθησυχάστηκε από τους παρευρισκόμενους ότι δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο, τον πέταξε απαλά μέσα από ένα μεταλλικό κιγκλίδωμα στο εστιατόριο καθώς ο σύζυγός της και ένα άλλο άτομο κινηματογραφούσαν. Μόλις άγγιξε το νερό, ο αστακός κολύμπησε πλέον ελεύθερος.

Σώθηκε και δεύτερος αστακός

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος τυχερός αστακός σώθηκε για δεύτερη φορά, αφού πιάστηκε από το ίδιο αλιευτικό σκάφος δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια.

Το τεράστιο καρκινοειδές, το οποίο πιστεύεται ότι είναι περίπου 80 ετών, αλιεύτηκε για πρώτη φορά το 2021 στα ανοιχτά της Νότιας Ουαλίας.

Ο ανώνυμος ψαράς που έπιασε τον αστακό ψάρευε σε ένα ναυάγιο για το χέλι Conger όταν ο αστακός μήκους 4 ποδιών πήγε για το δόλωμα του καλαμαριού του.

Ο ψαράς, ωστόσο, αποφάσισε ότι λόγω της ηλικίας του και μεγέθους του ήταν σωστό να επιστρέψει το ζώο στη θάλασσα.

Ο ίδιος αστακός έχει πιαστεί ξανά στην ίδια περιοχή, αφού ο ψαράς Joshua Hearn είχε τραβήξει το καρκινοειδές. Το έστριψε, και ο πλοίαρχος του σκάφους Carl Bradley έμεινε έκπληκτος όταν το αναγνώρισε αμέσως ως αυτό το οποίο είχε πιάσει πριν από δύο χρόνια.

Ο Bradley μπόρεσε να το αναγνωρίσει, καθώς του έλειπε η άκρη ενός από τα κοπτικά νύχια του, που κόπηκαν πιθανότατα σε μια μάχη με άλλον αστακό.

Ο ψαράς Hearn τράβηξε τη φωτογραφία του με το υπερμέγεθες καρκινοειδές, φροντίζοντας να κρατήσει τα χέρια του μακριά από τα τεράστια νύχια του που συνθλίβουν οστά.

Στη συνέχεια πέταξε τον αστακό -ο οποίος εκτιμάται ότι ζύγιζε περίπου 4,5 κιλά- πίσω στο νερό.

Ο μεγαλύτερος αστακός που αλιεύτηκε ποτέ στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ένα δείγμα 9,07 κιλών που πιάστηκε στα ανοιχτά του Fowey στην Κορνουάλη το 1931.

Το άρθρο Απίστευτο: Πελάτισσα σε εστιατόριο αγόρασε αστακό 200 ευρώ και τον ελευθέρωσε! (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 24/09/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.