Απίστευτο: Πόσα εκατομμύρια κοστίζει την ημέρα στο Ισραήλ ο πόλεμος στην Γάζα;

Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Hamas στη Λωρίδα της Γάζας θα κοστίσει έως και 200 δισεκατομμύρια σέκελ (51 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 η οικονομική εφημερίδα Calcalist, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η εκτίμηση, ίση με το 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, βασιζόταν στις εξής παραδοχές: Ο πόλεμος θα διαρκέσει από 8 έως 12 μήνες, ότι αυτός περιορίζεται στη Γάζα, χωρίς την πλήρη συμμετοχή της Hezbollah του Λιβάνου, του Ιράν ή της Υεμένης και ότι οι περίπου 350.000 Ισραηλινοί που επιστρατεύτηκαν ως έφεδροι θα επιστρέφουν σύντομα στις δουλειές τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι το ήμισυ του κόστους θα αφορά αμυντικά έξοδα που ανέρχονται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο σέκελ (250 εκατ. δολ.) την ημέρα.

Άλλα 40-60 δισεκατομμύρια σέκελ θα προέρχονταν από απώλεια εσόδων, 17-20 δισεκατομμύρια για αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις και 10-20 δισεκατομμύρια σέκελ για αποκατάσταση υποδομών.

Το άρθρο Απίστευτο: Πόσα εκατομμύρια κοστίζει την ημέρα στο Ισραήλ ο πόλεμος στην Γάζα; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/11/2023 ώρα 9:04 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.