Απίστευτο σκάνδαλο με συνδικαλιστές της Αστυνομίας: Έβαζαν και πληρώνονταν πλασματικές υπερωρίες!

Δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ «ξεσκονίζονται» με εντολή Εισαγγελέα για απάτη κατά του Δημοσίου με εκατοντάδες πλασματικές υπερωρίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αστυνομικοί που κινούνται στο χώρο του συνδικαλισμού, φέρεται να έβαζαν πλασματικές υπερωρίες και πενθήμερα στον εαυτό τους με σκοπό να καρπώνονται οικονομικό όφελος σε βάρος του Δημοσίου. Οι εν λόγω αποζημιώσεις αντιστοιχούν σε χιλιάδες ευρώ.

Συνδικαλιστής με 600 πενθήμερα
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνδικαλιστής, που φέρεται να είχε «χρεωμένα» 600 πενθήμερα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συνδικαλιστών, φέρονται να μην έχουν πατήσει το πόδι τους καν σε υπηρεσία.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων καλεί δεκάδες συνδικαλιστές της αστυνομίας από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τις 21 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Κατηγορούνται για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση».

Το iEidiseis επικοινώνησε με συνδικαλιστή αστυνομικό, ο οποίος έχει κληθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν έχει λάβει παράνομες αποζημιώσεις για πλασματικές υπερωρίες, αλλά αντίθετα έχει καταγγείλει στην ίδια υπηρεσία, περιστατικά αυθαιρεσίας και πλασματικών υπερωριών που έχουν λάβει συνάδελφοί του συνδικαλιστές από τον Μάρτιο του 2023.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Το άρθρο Απίστευτο σκάνδαλο με συνδικαλιστές της Αστυνομίας: Έβαζαν και πληρώνονταν πλασματικές υπερωρίες! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 03/02/2024 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.