Ειδήσεις

Απαγόρευση απόπλου επιβατηγού πλοίου στην Κέρκυρα

Απαγόρευση απόπλου επιβατηγού πλοίου στην Κέρκυρα
Κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 38 επιβάτες του.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΑΖΙΜΟΥΤ» Ν.Π. 12440, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε στο λιμένα ν. Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα οκτώ επιβάτες του.

Στη συνέχεια στο πλοίο επιβιβάστηκε Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΖΙΜΟΥΤ», μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη /ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 17/07/2022 ώρα 8:35 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button