Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκινά η υλοποίησή τους χωρίς προσωπικό και πολλές αντιδράσεις!- Θέλει χρόνο λέει ο Γεωργιάδης

Από αύριο, Τρίτη 12 Μαρτίου, ξεκινούν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως “νόμιμα φακελάκια” από ενώσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία.

 

Παρά τις αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το πρώτο από αυτά τα χειρουργεία θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, οι γιατροί καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό ούτε καν για τα πρωινά χειρουργεία. Ο Υπουργός Υγείας επιμένει ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που χρειάζεται χρόνο για να εφαρμοστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, από τα 125 νοσοκομεία της χώρας, μόνο 5 δεν έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν απογευματινά χειρουργεία. Η λειτουργία αυτών των χειρουργείων αναμένεται να ξεκινήσει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το Γεννηματάς και στη συνέχεια να επεκταθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Οι πολίτες, ωστόσο, εκφράζουν αντίθεση στην λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς το 59,5% δηλώνει διαφωνία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα είναι διαθέσιμα για τους ασθενείς από 15:00 έως 22:00, και όσον αφορά το κόστος, υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές:

Κόστος Επέμβασης:

Για μια μικρή επέμβαση, το κόστος ξεκινά από 300 ευρώ.
Για πιο βαριές επεμβάσεις, το κόστος μπορεί να φτάσει έως και 2.000 ευρώ.
Αμοιβές Γιατρών:

Οι αμοιβές ξεκινούν από 55 ευρώ για τους ειδικευόμενους.
Σε πιο προχωρημένες επεμβάσεις, οι αμοιβές μπορεί να φτάσουν έως και 1.000 ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα απογευματινά χειρουργεία μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά, εξαιρουμένων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας τους.

Το άρθρο Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκινά η υλοποίησή τους χωρίς προσωπικό και πολλές αντιδράσεις!- Θέλει χρόνο λέει ο Γεωργιάδης εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/03/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.