Απογευματινά χειρουργεία: Το κόστος για τους πολίτες και πώς θα γίνονται

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων για τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για άμεση υπογραφή της σχετικής απόφασης. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επιλέξει κλινική με λιγότερη αναμονή ακόμα και μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο. Οι επεμβάσεις θα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες όπως πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά.

Το κόστος των χειρουργείων θα είναι από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με το βάρος της χειρουργικής επέμβασης. Η αμοιβή στη συνέχεια θα μοιράζεται σε χειρουργό 1 και 2, αναισθησιολόγο, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει. Παράλληλα επισημαίνεται πως όσα περιστατικά είναι στη λίστα παραπάνω από 4 μήνες θα χειρουργούνται χωρίς επιβάρυνση στα απογευματινά.

Τέλος ανακοινώθηκε πως μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα υπογραφούν οι προκηρύξεις για 600 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ μεταξύ αυτών και τριών αναισθησιολόγων για το Παίδων, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν συνολικά 6.000 θέσεις γιατρών για το ΕΣΥ.

Ποιο θα είναι το κόστος των απογευματινών χειρουργείων

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από την πλευρά του ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Τα απογευματινά χειρουργεία εφαρμόζονται σε όλα τα δημόσια συστήματα υγείας. Τι σημαίνουν; Υγεία και ποιότητα υπηρεσιών. Σήμερα περιμένουν 7,6 εκατ. πολίτες με αναμονή 12 μήνες στη Βρετανία. Κάναμε εκκαθάριση, το 38% είχε χειρουργηθεί ή δεν είχε πια λόγο για χειρουργείο. Τώρα οι γιατροί καταχωρούν μόνο ηλεκτρονικά και σε 6 μήνες με τη βοήθεια της ΗΔΙΚΑ θα τα ελέγχουμε όλα κεντρικά. Τώρα περιμένουν 102.000 περιστατικά με το 57% να περιμένει πάνω από 4 μήνες. Περισσότερα περιστατικά περιμένουν στη βόρεια Ελλάδα κι εκεί καταγράφονται οι περισσότεροι χρόνο αναμονής.

Το άρθρο Απογευματινά χειρουργεία: Το κόστος για τους πολίτες και πώς θα γίνονται εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 20/02/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.