
Δύο εβδομάδες μετά την κακοκαιρία Daniel και τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν μόνοι τους να σώσουν ό,τι σώζεται από τις ανυπολόγιστες καταστροφές.
Οικογένειες έμειναν χωρίς σπίτι από την μια στιγμή στην άλλη, κοιμούνται όπου βρουν και τα παιδιά δεν ξέρουν ούτε πότε αλλά ούτε κσε ποιο σχολείο θα πάνε. Οι κάτοικοι εκφράζουν την απόγνωση και την απογοήτευσή τους καθώς όπως λένε, δεν υπάρχει κανείς από το Κράτος δίπλα τους.
Κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας αποκαλύπτει ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή.
«Υπάρχουν χωριά που βγήκαν προχθές από το νερό. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας, είμαστε εκτεθειμένοι, δεν υπάρχει μέριμνα για τίποτα, είμαστε μόνοι μας» δήλωσε
«Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα από την δυσοσμία. Μας τσιμπάνε κουνούπια και έχουμε κάνει εξανθήματα, δεν ξέρω τι θα γίνει, είμαστε αφημένοι από όλους» πρόσθεσε.
Σε απόγνωση βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία, που πραγματοποίησαν την Πέμπτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις καταστροφές στις σοδειές και τα κοπάδια τους.
Την ίδια ώρα «βομβαρδισμένα» είναι τα σχολεία στην Θεσσαλία. Άγωνας δρόμου για να ανοίξουν την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.
Το άρθρο Απόγνωση και εγκατάλειψη στην Θεσσαλία: Απίστευτες καταγγελίες από τους πλημμυροπαθείς κατοίκους δύο εβδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.
___________________________________
Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/09/2023 ώρα 12:03 πμ από την ιστοσελίδα
Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.