Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026

Πανικός στην Κίνα: Πέταξε...

Σκηνές που παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, όταν...

Συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας...

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, ...

Και νέα απάτη με...

Δικογραφία εις βάρος 71χρονου, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος,...

Μέση Ανατολή: Κατ’ αρχήν...

Κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν για τη διεξαγωγή...

Απύθμενο το θράσος των Ουκρανών: Η Ευρώπη καταρρέει, οι Ευρωπαίοι πολίτες βυθίζονται σε ακραία φτώχεια και ενώ είμαστε στα πρόθυρα να εμπλακούμε σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη του Ζελένσκι και εν μέσω σοκαριστικών αποκαλύψεων για απίστευτη διαφθορά απαιτούν -εδώ και τώρα- ακόμη 163 δισ.ευρώ

Παρά τα οικονομικά αδιέξοδα και τα υψηλά χρέη που αντιμετωπίζουν οι προϋπολογισμοί των κρατών μελών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το Κίεβο για την έγκριση ενός γιγαντιαίου δανείου ύψους $163 δισεκατομμυρίων.

Το αίτημα αυτό έρχεται σε μια περίοδο όπου η ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρό σκάνδαλο διαφθοράς (στο οποίο εμπλέκεται στενός συνεργάτης του Ζελένσκι, ο Τιμούρ Μίντιτς), εντείνοντας τις αμφιβολίες για τη σωστή διαχείριση των πόρων.

Το Εύρημα του «Δανείου–Αποζημιώσεων»:

Το προτεινόμενο σχήμα προβλέπει τη χορήγηση του δανείου χρησιμοποιώντας ως εγγύηση τα παγωμένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία (που βρίσκονται κυρίως στη Euroclear Βελγίου). Ο κίνδυνος, σύμφωνα με αναλυτές, είναι τεράστιος: η αποπληρωμή του δανείου εξαρτάται από το εάν και εφόσον η Ρωσία συμφωνήσει να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στο μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει εκφράσει σοβαρές νομικές και οικονομικές ενστάσεις για το σχέδιο. Παρ’ όλα αυτά, ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής (18 Δεκεμβρίου) είναι η «τελευταία ευκαιρία» για την ΕΕ να συμφωνήσει, απαιτώντας μάλιστα την ενεργό συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση των κεφαλαίων.

Ο Ευρωπαϊκός Φορολογούμενος καλείται να πληρώσει:

Μετά την ουσιαστική διακοπή της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, η Ευρώπη καλείται να σηκώσει το οικονομικό βάρος. Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε μάλιστα επιλογές όπως ο κοινός δανεισμός της ΕΕ (νέο ευρωομόλογο), που μετακυλίει το κόστος σε όλους τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ετήσιο κόστος υποστήριξης του Κιέβου μπορεί να αγγίξει τα $100 δισ. για την επόμενη τετραετία, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης της Ουκρανίας εντός του πρώτου τριμήνου.

Το άρθρο Απύθμενο το θράσος των Ουκρανών: Η Ευρώπη καταρρέει, οι Ευρωπαίοι πολίτες βυθίζονται σε ακραία φτώχεια και ενώ είμαστε στα πρόθυρα να εμπλακούμε σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη του Ζελένσκι και εν μέσω σοκαριστικών αποκαλύψεων για απίστευτη διαφθορά απαιτούν -εδώ και τώρα- ακόμη 163 δισ.ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 20/11/2025 ώρα 9:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.