Ατύχημα μαθητών σε πλοίο στην Ίο: Η ανακοίνωση της ZANTEFERRIES

Σε σημερινή της ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρεία ZANTEFERRIES-ANMEZ εκφράζει τη λύπη της για το χθεσινό ατύχημα με 6 ελαφρά τραυματίες μαθητές, που σημειώθηκε κατά την αποβίβασή τους στις κυλιόμενες σκάλες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».

Το συμβάν σημειώθηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής από τη Σαντορίνη στην Ίο.

Η εταιρεία ZANTEFERRIES-ANMEZ αναφέρει ότι σχετικά με το συμβάν διενεργεί εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ επισημαίνει ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κυλιομένων ηλεκτρικών κλιμάκων του πλοίου αυτές είναι σε κανονική λειτουργία μετά από επιθεώρησή τους, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

«Ίσως ο μεγάλος συνωστισμός στο κλιμακοστάσιο του πλοίου, σχεδόν του συνόλου των μαθητών, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους αυτής της ηλικίας, είχε αποτέλεσμα την αδυναμία της επιτήρησης τόσο εκ μέρους των συνοδών τους όσον και εκ μέρους των μελών του πληρώματος, που ματαίως προσπαθούσαν να επιβάλουν την ομαλή αποβίβασή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας μιας μαθήτριας που μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού η εταιρεία επισημαίνει ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον ιατρό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και μπορεί να συνεχίσει κανονικά την εκδρομή της.

Πανικός και ουρλιαχτά από τους μαθητές

Η στιγμή που οι μαθητές πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον και ο πανικός που επικράτησε καταγράφηκε σε βίντεο που παρουσίασε ο Alpha από τη μονοήμερη εκδρομή του Γυμνασίου της Θήρας στην Ίο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 6 παιδιά.

Στο βίντεο μέσα από το πλοίο που τους μετέφερε, καταγράφηκαν τα ουρλιαχτά των μαθητών και ο πανικός που επικράτησε μετά το ατύχημα.

Το άρθρο Ατύχημα μαθητών σε πλοίο στην Ίο: Η ανακοίνωση της ZANTEFERRIES εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το euro news.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/05/2024 ώρα 3:05 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.