Αυτές είναι οι κινήσεις «καλής θέλησης« της Τουρκίας: Επικίνδυνη προβοκατόρικη εκδήλωση στην Κομοτηνή με θέμα… «Επανεξετάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης»!

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει για το… καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στη Θράκη οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα επιχειρώντας μάλιστα να εδραιώσει επικίνδυνους αναθεωρητισμούς.

Το βράδυ της Παρασκευής στην Κομοτηνή διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα… «Επανεξετάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης», στα γραφεία της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Νέων Κομοτηνής».

Και παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Aykut Ünal και ο Πρόξενος Subutay Koç, ο Πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ψευτομουφτής Κομοτηνής İbrahim Şerif, και άλλα άλλα γνωστά «μπουμπούκια» προώθησης της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη.

Για να δώσουν δε επιστημονική υπόσταση στην προβοκατόρικη εκδήλωση αναθεωρητισμού έφεραν και αναπληρωτή καθηγητή από το πανεπιστήμιο Uludağ στην Προύσα, Kader Özlem, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχει δημιουργηθεί το έδαφος για πολιτικές αλλαγές»!

Ο δε Τούρκος Γενικός Πρόξενος δεν ήταν δυνατόν να μην κάνει λόγο για τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» που καταπατούνται!

Προφανώς κάτι τέτοιες εκδηλώσεις που στήνονται με τις πλάτες της Άγκυρας, η κυβέρνηση τις μεταφράζει σαν… κινήσεις καλής θέλησης από την Τουρκία!

Το άρθρο Αυτές είναι οι κινήσεις «καλής θέλησης« της Τουρκίας: Επικίνδυνη προβοκατόρικη εκδήλωση στην Κομοτηνή με θέμα… «Επανεξετάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης»! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 30/09/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.