Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που κατέθεσε μήνυση για την παρακολούθησή του με το Predator: Ζητάει να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών!

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται στην δημοσιότητα, καθώς στο τετρασέλιδο έγγραφο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υπάρχει αναφορά σε 90 παραλήπτες στόχους του Predator με 11 από αυτά να ανήκουν σε πολιτικούς και όχι μόνον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού, τα κινητά τηλέφωνα παγιδεύτηκαν με SMS, των οποίων αποστολέας εμφανίζεται αριθμός που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία. Και τα 11 μηνύματα εστάλησαν με διαφορά λίγων ωρών τον Ιανουάριο του 2021.

Και μετά από τις νέες αποκαλύψεις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να υποβαθμίζει το σκάνδαλο μεγατόνων.

Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης για τις υποκλοπές και συγκεκριμένα τη στοχοποίησή του από το λογισμικό Predator.

«Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Σήμερα κατέθεσα μήνυση/έγκληση κατά παντός υπευθύνου για την στοχοποίησή μου από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, μετά την γραπτή ενημέρωση που έλαβα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ως πολίτης μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας, στην ουσία κι όχι στα λόγια, έπραξα το καθήκον μου και κατέφυγα στη Δικαιοσύνη.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές έκαναν το καθήκον τους, στο μέτρο του δυνατού, παρά τα εμπόδια που «στήθηκαν» για να μην γίνει σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, όπως έχει τονίσει και η επιτροπή PEGA που συστάθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης».

Το άρθρο Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που κατέθεσε μήνυση για την παρακολούθησή του με το Predator: Ζητάει να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 02/11/2023 ώρα 9:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.