Βάρη – Ποιός είναι ο Ιταλός που συνελήφθη; Οι χρυσές μπίζνες με τα λαθραία πετρέλαια, η χλιδάτη ζωή, τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και η χολιγουντιανή βίλα

Ερυθρά αγγελία με διεθνές ένταλμα σύλληψης για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών εκκρεμούσε σε βάρος του 47χρονου Ιταλού που συνελήφθη από το Τμήμα Αναζητήσεων στη Λ. Ποσειδώνος, στη Βάρκιζα. Το ένταλμα είχε εκδοθεί στις 29 Αυγούστου 2023 από τις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με σκοπό τη σύλληψη και έκδοσή του.

Μάλιστα σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης, υπερβαίνουν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας φέρεται να ήταν ηγετικό μέλος, ζημιώθηκαν τόσο οι ναυλωτές της “νόμιμης” ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Ο συλληφθείς έκανε υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένεια του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στη Βάρη Αττικής, με δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων ενώ κινούνταν με πολλά ακριβά αυτοκίνητα, κάμπριο, τζιπ, λιμουζίνες και αγωνιστικά. Στο ισόγειο λειτουργούσε και γκαλερί της συζύγου με σημαντικά έργα μοντέρνας τέχνης.

Ο 47χρονος broker, σύμφωνα με το ένταλμα λειτουργώντας για την εγκληματική οργάνωση, η οποία ήταν πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας του συλληφθέντα αναφέρουν ότι ο 47χρονος Ιταλός είχε συλληφθεί ξανά στο Ντουμπάι πριν μερικούς μήνες για την ίδια υπόθεση αλλά απαλλάχθηκε γιατί φάνηκε ότι ήταν απλά διαχειριστής των ναύλων, δεν είχε σχέση με αυτά που κατηγορείται, και ήταν απλά broker.

Το άρθρο Βάρη – Ποιός είναι ο Ιταλός που συνελήφθη; Οι χρυσές μπίζνες με τα λαθραία πετρέλαια, η χλιδάτη ζωή, τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και η χολιγουντιανή βίλα εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 01/04/2024 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.