Βίντεο σοκ από τη σφαγή στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ: Καρέ-καρέ οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν χιλιάδες νέοι

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν χιλιάδες νέοι και νέες στο μουσικό φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ το προηγούμενο Σάββατο, περιγράφονται σε βίντεο του CNN.

Η φρίκη ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου στις 7 Οκτωβρίου. «Όλα έμοιαζαν ειρηνικά και ήρεμα, διασκεδάζαμε ακούγαμε μουσική, χορεύαμε, υπήρχε καλή ατμόσφαιρα», περιγράφει επιζών της μεγάλης σφαγής.

Ξαφνικά η μουσική σταματά. Αρχικά, υπάρχει δυσαρέσκεια αλλα κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν και τότε οι περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, όλοι άρχισαν να τρέχουν έντρομοι προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να σωθούν. Πολλοί έπεσαν στο έδαφος, άλλοι έψαξαν για καταφύγιο, πολλοί προσπάθησαν να βρουν προστασία πίσω και κάτω από δέντρα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έτρεξαν προς τα οχήματα τους.

Δείτε το βίντεο

Δεκάδες νέοι επέλεξαν να μείνουν στα καταφύγια. Κάτι που τελικά αποδείχθηκε μοιραία απόφαση.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, τα καταφύγια γύρω από το φεστιβάλ ήταν τέσσερα. Οι τρομοκράτες της Χαμάς, όμως, είχαν μπλοκάρει τις τρεις εισόδους του φεστιβάλ, είχαν περικυκλώσει όλη την έκταση και ακολούθησαν τους τρομοκρατημένους νεαρούς που κατευθύνονταν προς τα καταφύγια.

Τότε έριξαν χειροβομβίδες και αυτό που ακολούθησε ήταν πραγματική σφαγή. Δεκάδες νέοι έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Η μόνη διέξοδος ήταν προς τα ανατολικά… Οι πιο τυχεροί έτρεξαν προς τα κει, ωστόσο και εκεί υπήρχαν τρομοκράτες, αν και λιγότεροι.

«Είδα πολλούς να πεθαίνουν από πυροβολισμούς», περιγράφει ο Ισραηλινός επιζών.

Ο τραγικός απολογισμός της αιματοχυσίας στο φεστιβάλ ήταν 260 νεκροί. Κάποιοι μέχρι και σήμερα αγνοούνται, μπορεί είτε να είναι νεκροί είτε να έχουν απαχθεί.

Το άρθρο Βίντεο σοκ από τη σφαγή στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ: Καρέ-καρέ οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν χιλιάδες νέοι εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 16/10/2023 ώρα 9:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.