Βρετανός πλήρωσε 1.800 δολάρια για να αγοράσει ένα λεμόνι απο το 1739!

Ένας Βρετανός έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσε 1.800 δολάρια, ώστε να αγοράσει ένα συγκεκριμένο λεμόνι που έβαλε στο «μάτι».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για λεμόνι 285 ετών από την Ινδία, το οποίο δημοπρατήθηκε από τον οίκο Brettells Auctioneers & Valuers με έδρα το Νιούπορτ της Αγγλίας.

Ο οίκος δημοπρασιών βρήκε αρχικά το φρούτο από το 1739 κρυμμένο σε ένα ντουλάπι του 19ου αιώνα. Οι πωλητές του, καθώς ξεχώριζαν τα υπάρχοντα του θείου τους βρήκαν το έπιπλο και σκέφτηκαν ότι ίσως είναι πολύτιμο. Έτσι το πήγαν για εκτίμηση στον οίκο δημοπρασιών.

«Το λεμόνι έφτασε με ένα συνηθισμένο μπαούλο Κινέζων εμπόρων στα τέλη του 19ου αιώνα. Ήταν ακριβώς στο πίσω μέρος ενός εκ των συρταριών οπότε το βγάλαμε» δήλωσε ο Μπρέτελ στο BBC.

Το μοναδικό εσπεριδοειδές έχει βαθύ καφέ χρώμα, αλλά είναι εντυπωσιακά άθικτο. Είναι σκαλισμένο με τις λέξεις «δόθηκε από τον κ. P Lu Franchini στις 4 Νοεμβρίου 1739 στη Miss E Baxter». Το λεμόνι μπορεί να μεταφέρθηκε στην Αγγλία ως ρομαντικό δώρο από την Ινδία, ανέφερε η Sun.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρξε «πόλεμος προσφορών» που οδήγησε την τελική τιμή του λεμονιού να φτάνει στα 1.800 δολάρια από ανώνυμο Βρετανό συλλέκτη.

Το ντουλάπι το οποίο βγήκε και αυτό σε δημοπρασία, πωλήθηκε μόνο για περίπου 40 δολάρια.

Το άρθρο Βρετανός πλήρωσε 1.800 δολάρια για να αγοράσει ένα λεμόνι απο το 1739! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/02/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.