Βόλος: Εξιχνιάστηκαν άλλες δύο απάτες εις βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων – 28.000 ευρώ έκαναν “φτερά”

Βόλος: Εξιχνιάστηκαν άλλες δύο απάτες εις βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων - 28.000 ευρώ έκαναν "φτερά"

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής, ατόμων.

 

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, η δράστιδα, από κοινού με τους άγνωστους συνεργούς της, προέβησαν στις εξής περιπτώσεις απάτης, με το πρόσχημα με το πρόσχημα άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου:

• την 13-10-2023, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό σε νοσοκομείο, και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε απ’ αυτή χρήματα, πείθοντάς την να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και να το παραδώσει στην ταυτοποιημένη δράστιδα, η οποία μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης για τον σκοπό αυτό &

• την 23-10-2023, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άλλη ηλικιωμένη και, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και 2 χρυσές λίρες στην ταυτοποιημένη δράστιδα, η οποία μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται ότι η δράστιδα τυγχάνει μία από τους τρεις συλληφθέντες, το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου σε περιοχή του Αλμυρού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, για απόπειρα απάτης σε βάρος γυναίκας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 04/11/2023 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.