Βόλος: Συνελήφθη άνδρας για απάτες μέσω τηλεφώνου με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Βόλος: Συνελήφθη άνδρας για απάτες μέσω τηλεφώνου με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Συνελήφθη χθες, 10 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας άνδρας, για περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε χθες σε βάρος ενός άλλου άνδρα.

 

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν ακόμη 2 περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν από τον δράστη, σε βάρος γυναικών την 6 & 7 Οκτωβρίου 2023 στο Βόλο.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, άνδρας δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας του από άνδρα, ο οποίος προφασίστηκε ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό νεαρού ατόμου, πείθοντάς τον να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης, προκειμένου να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι ενημερώθηκαν, οδήγησε στην ακινητοποίηση του δράστη, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει τα χρήματα από το σημείο που τα είχε αφήσει ο παθών.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης προέβη σε ακόμη -2- περιπτώσεις απάτης.

Συγκεκριμένα:

-την 6-10-2023 το μεσημέρι, ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός του νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο, λόγω πτώσης στην εργασία του, έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και χρυσαφικά, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης του Βόλου, από όπου παρελήφθησαν &

-την 7-10-2023 το μεσημέρι, γυναίκα, αφού δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ισχυριζόμενος ότι έχει τραυματιστεί συγγενικό της πρόσωπο και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με 2.000 ευρώ, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης, από όπου, ομοίως, παρελήφθησαν.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, βάρους 0,7 γραμμαρίων και κάνναβης, βάρους 0,05 γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό κουτί με κοσμήματα, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκαν στην γυναίκα που εξαπατήθηκε την 6-10-2023 και της αποδόθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/10/2023 ώρα 3:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.