«Βόμβα» από τον Φιντάν: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι ο Μητσοτάκης «πούλησε» το Αιγαίο! – Η Ελληνική Κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα!

Θετικά αποτιμούν τη συνάντηση τους Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν στέλνοντας μηνύματα για… ανοιχτούς διαύλους και ήρεμα νερά, συμφωνώντας ωστόσο πως τα αγκάθια παραμένουν και πως διαφωνούν στα κρίσιμα και δύσκολα θέματα, τα οποία και κρύφτηκαν κάτω από το χαλί από την ελληνική πλευρά, που δέχεται άλλωστε και τις προκλήσεις.

Στο τετ α τετ των δυο ηγετών τέθηκε το θέμα των θαλάσσιων πάρκων με τον υπουργό εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, να ξεκαθαρίζει πως η Αθήνα θα προχωρήσει στην δημιουργία των θαλάσσιων πάρκων.

Φαίνεται όμως ή ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό ή ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί ο Φιντάν έχει άλλη άποψη!

Κόκκινη γραμμή για την Άγκυρα τα θαλάσσια πάρκα απάντα ο Τούρκος ομόλογος του, Χακάν Φιντάν, που δήλωσε πως δεν θα δεχτεί η Τουρκία τα θαλάσσια πάρκα!

Όπως αποκάλυψε, έγινε συζήτηση για τα θαλάσσια πάρκα, με την Άγκυρα να εκφράζει ανησυχίες και επιφυλάξεις, με στάση αρχής των γειτόνων πως κανένα μονομερές βήμα δεν πρέπει να λαμβάνεται πριν επιλυθούν συναφή προβλήματα.

«Καταγράψαμε επίσης τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις εκφράσαμε. Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας, ότι αν προχωρήσει, θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχτούμε.

Διατυπώθηκε επίσης μια στάση αρχής ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε εκατέρωθεν βήματα και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά. Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση είναι προφανείς.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Με τη θέληση του Θεού, ελπίζω να δούμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά τόσο τα τρέχοντα όσο και τα χρόνια προβλήματα», δήλωσε ο Φιντάν.

Το άρθρο «Βόμβα» από τον Φιντάν: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι ο Μητσοτάκης «πούλησε» το Αιγαίο! – Η Ελληνική Κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/05/2024 ώρα 9:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.