«Βόμβα» από το Ευρωκοινοβούλιο κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών: «Να γίνει αποτελεσματική έρευνα χωρίς παρεμβάσεις – Να προσαχθούν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι»!

Την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι που στοχοποιήθηκε από κυβερνητικά και δικαστικά στελέχη στην Ελλάδα μετά την έκκλησή της για πολιτική λογοδοσία στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών στηρίζει δημόσια η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζητεί να συνεχιστεί η έρευνα στην υπόθεση και για την περίπτωση «κυβερνητικών αξιωματούχων» κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς καθώς αφήνει υπονοούμενα παρεμβάσεων.

Με απαντητική επιστολή του προς σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της LIBE Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή «χαιρετίζει την έρευνα που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) σχετικά με το κατά πόσον η χρήση των κονδυλίων της ΕΕ από τις ελληνικές αρχές έχουν προκαλέσει πιθανή ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ και αναμένει τα τελικά της αποτελέσματα».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην παρέμβει στην υπόθεση για τον εντοπισμό των υπευθύνων συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Η LIBE επιμένει στην επείγουσα ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προς την κατεύθυνση τη διεξαγωγή μιας ενδελεχούς και αποτελεσματικής έρευνας για το σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης, και να προσαχθούν οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη δικαιοσύνη χωρίς καθυστέρηση» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της LIBE.

Αίτημα προανακριτικής κατά Τριαντόπουλου για το μπάζωμα

Επισημαίνεται, ότι οι εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτική λογοδοσία διεξάγονται στον απόηχο της απόφασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (ΝΔ) να μην παραπέμψει στη δικαιοσύνη των πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο δυστύχημα.

Τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει προαναγγείλει, αναμένεται να ζητήσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τότε αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου σχετικά με το εσπευσμένο «μπάζωμα» του τόπου του δυστυχήματος που καταγγέλλεται ότι κατέστρεψε κρίσιμα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα δεχτεί ή όχι την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία αναμένεται να στηρίξουν, όμως, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το μπάζωμα «θεωρία συνωμοσίας» ενώ ο κ. Τριαντόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για τη διενέργειά του. Μέχρι στιγμής, βέβαια, κανένας εκ των αρμοδίων δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίμαχη ενέργεια.

Το άρθρο «Βόμβα» από το Ευρωκοινοβούλιο κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών: «Να γίνει αποτελεσματική έρευνα χωρίς παρεμβάσεις – Να προσαχθούν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι»! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 29/04/2024 ώρα 9:00 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.