Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου μεταμορφώνει παλιά κτίρια σε όλο τον κόσμο σε έργα τέχνης

Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου μεταμορφώνει παλιά κτίρια σε όλο τον κόσμο σε έργα τέχνης

Δεν είναι υπέροχα;; 🧡

 

Ο Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου Julien Malland, γνωστός και ως Seth Globepainter, δημιουργεί πολύχρωμη τέχνη του δρόμου σε όλο τον κόσμο.

Οι μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του απεικονίζουν συχνά τα παιδιά και εκρήγνυνται με χρώματα. “Είμαι εμπνευσμένος από το περιβάλλον όπου ζωγραφίζω”

“Είμαι εμπνευσμένος από το περιβάλλον όπου ζωγραφίζω”, είπε ο Malland. “Μπορεί να είναι μια κοινωνική, πολιτισμική ή πολιτική κατάσταση ή μόνο το σχήμα του τείχους”. Όταν ρωτήθηκε πόσο καιρό χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα κομμάτι, ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Μπορεί να είναι λίγες ώρες για ένα μικρό κομμάτι και για τους μεγάλους τοίχους – από τρεις ημέρες έως μία εβδομάδα».

Ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο Παρίσι ήταν ενεργός από τη δεκαετία του ’90. Κυκλοφόρησε  δύο βιβλία για τα ταξίδια του και την τέχνη του δρόμου.

Η τελευταία λέγεται “Extramuros”. Συλλαμβάνει 3 χρόνια από τη «σφαιρική εικόνα» του όταν ταξιδεύει και δημιουργεί σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Το άρθρο Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου μεταμορφώνει παλιά κτίρια σε όλο τον κόσμο σε έργα τέχνης εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/09/2023 ώρα 3:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.