Γέμισε το Κέντρο της Αθήνας ναρκωτικά από τους Ταλιμπάν! – Ανεξέλεγκτη η διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών!

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το ΣΚΑΪ από την πλατεία Ομόνοιας έως την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου συνωστίζονται πολλοί τοξικομανείς και άστεγοι.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε ο ΣΚΑΪ προκύπτει μια αλλαγή στη χρήση ναρκωτικών. Οι χρήστες, είναι αναμενόμενο, μεταπηδούν από την ηρωίνη στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Η απόφαση των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν την παραγωγή όπιου την Άνοιξη του 2022, οδήγησε σε μια αύξηση της προσφοράς συνθετικών ναρκωτικών, ειδικότερα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ή σίσας, προς την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Αντίστοιχα, το 2012 είχε παρατηρηθεί παρόμοια αλλαγή στα στέκια των τοξικομανών. Η μείωση της παραγωγής όπιου στο Αφγανιστάν είχε οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της χρήσης σίσας.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, όπου κατασχέθηκαν ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Τα δεδομένα από αξιωματούχο των Ταλιμπάν παρουσιάζουν 12.234 συλλήψεις και την καταστροφή περισσότερων από 1.000 εργαστηρίων οπιού.

Πέραν αυτού, παρατηρείται αύξηση στην παραγωγή και διακίνηση συνθετικών οπιούχων ναρκωτικών όπως η φαιντανύλη, που συνδέεται με χιλιάδες θανάτους στην Αμερική και τον Καναδά.

Επίσης, σημειώνεται η εμφάνιση ενός νέου διαδρόμου από το Ιράν και το Πακιστάν, ο οποίος συμπληρώνει τις διαδρομές των ναρκεμπόρων από το Αφγανιστάν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε μια επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας ανακαλύφθηκαν και αποσφραγίστηκαν μεταξύ άλλων και εμπλάστρα φαιντανύλης, η οποία είχε συνταγογραφηθεί παράνομα από γιατρό.

Το άρθρο Γέμισε το Κέντρο της Αθήνας ναρκωτικά από τους Ταλιμπάν! – Ανεξέλεγκτη η διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/02/2024 ώρα 12:02 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.