Γέφυρα Αμπελιάς: 45 ημέρες “κομμένη” η οδική σύνδεση της δυτικής Θεσσαλίας με τη Μαγνησία (+Βίντεο)

Γέφυρα Αμπελιάς: 45 ημέρες “κομμένη” η οδική σύνδεση της δυτικής Θεσσαλίας με τη Μαγνησία (+Βίντεο)

Σχεδόν σαράντα πέντε ημέρες είναι κομμένη η οδική σύνδεση της Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου στο ύψος της γέφυρας της Αμπελιάς Φαρσάλων με αποτέλεσμα να έχει κοπεί η σύνδεση από τα Φάρσαλα και τις πόλεις της δυτικής Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Τρίκαλα) προς την Μαγνησία και τον Βόλο.

Υπενθυμίζουμε ότι η οδική σύνδεση κόπηκε μετά από την ακραία καταστροφή που υπέστη η περιοχή και η Θεσσαλία από την κακοκαιρία “Daniel”.

{youtube}https://youtu.be/4k5cYj1MFYQ?si{/youtube}

Από τη διασταύρωση Ρευματιάς – Ναρθακίου, έως την γέφυρα της Αμπελιάς, τίποτα δεν θυμίζει την κίνηση των οχημάτων που διέρχονταν από αυτή πριν από την καταστροφή της. Προειδοποιητικές πινακίδες αναφέρουν ότι ο δρόμος είναι κλειστός, από πολλά χιλιόμετρα νωρίτερα, με πολλούς ξένους οδηγούς να μην το πιστεύουν, έως ότου φτάσουν στην κομμένη γέφυρα που την διασχίζει από κάτω ο Ενιπέας ποταμός και την αντικρύσουν δια ζώσης.

.Για τα αυτοκίνητα που θέλουν να κατευθυνθούν προς Μαγνησία, υπάρχει εναλλακτική διαδρομή μέσα από τα χωριά της επαρχίας Φαρσάλων από Βαμβακού, Ρευματιά, Πολυδάμειο, Παλαιόμυλο, ωστόσο ο δρόμος δεν αντέχει την αυξημένη κίνηση των οχημάτων, και ακόμα περισσότερο των βαρέων οχημάτων που διέρχονται από αυτόν. Μάλιστα με τον χειμώνα να είναι μπροστά, φαντάζει ακόμα πιο επικίνδυνη η διέλευση τους καθώς στο σημείο πιάνει αρκετά συχνά ομίχλη, αυξάνοντας τον κίνδυνο να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Για να κατευθυνθεί κάποιος με ασφάλεια πρέπει να πάει μέσω Λάρισας, κάνοντας μεγάλο κύκλο και αυξάνοντας τα χιλιόμετρα που απαιτούνται για να διανυθεί η διαδρομή.

.Πολλές είναι και οι ζημιές στο οδόστρωμα που έχουν προκληθεί τόσο από την κακοκαιρία όσο και από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων που περνά μέσα από τα χωριά και που δεν είναι φτιαγμένος για αυτή την συχνότητα διέλευσης αλλά και χρήσης.

πηγή: ifarsala.gr

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 23/10/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.