«Γιατρός της Σερίφου»: Πρώτη θρομβόλυση σε περιφερειακό ιατρείο επετεύχθη με επιτυχία

«Γιατρός της Σερίφου»: Η πρώτη θρομβόλυση σε πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο ασθενούς με έμφραγμα μυοκαρδίου, επετεύχθη με επιτυχία, στο ΠΠΙ Σερίφου, ανακοίνωσε ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, Θανάσης Κοντάρης.

Ο «γιατρός της Σερίφου», όπως τον αποκαλούν, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε τη σωτήρια επέμβαση σε ασθενή που έκανε διακοπές στο νησί.

Ο κ. Κοντάρης ανέφερε ότι «γνωρίζοντας τον κίνδυνο, τις επιπλοκές αλλά και τα ωφέλη, και ύστερα από την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς, προχώρησαμε στην θρομβόλυση ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Σχεδόν αμέσως μετά από την χορήγηση του θρομβολυτικού, ο ασθενής ασυμπτωματικός και οι ισχαιμικές αλλοίωσεις στο καρδιογράφημα εξαφανίστηκαν! »

Ο ασθενής, άντρας 67 ετών, βρίσκεται πλέον ασφαλής σε μονάδα παρακολούθησης εμφραγμάτων στον ερυθρό Σταύρο, συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Η ιστορία του γιατρού Θανάση Κοντάρη είναι γνωστή. Ο γιατρός που έφυγε από τη Σουηδία το 2018 για να έρθει στη Σέριφο προκειμένου να προσφέρει στη χώρα του, υπέβαλε την παραίτησή του, τέσσερα χρόνια μετά. Ευτυχώς, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, ο κ. Κοντάρης ανακάλεσε την απόφασή του.

«Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες» εξηγούσε σε συνέντευξή του.

Καταλυτική υπήρξε η συμπαράσταση συναδέλφων προκειμένου να παραμείνει στη θέση του καθώς όπως δήλωσε αναφορικά με το τι συνετέλεσε στο να αλλάξει την απόφασή του να παραιτηθεί ήταν ότι «Κυρίως είναι ότι δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί εδώ το καλοκαίρι από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες» εξηγεί.

Εν τέλει όπως αναφέρει ο επεμβατικός καρδιολόγος του Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Τσιαφούτης, που έχει αναλάβει πλέον τον ασθενή «οι δυνατότητες είναι απεριόριστες όταν οι άνθρωποι θέλουν .. το σύστημα υγείας στα καλύτερα του..»

Το άρθρο «Γιατρός της Σερίφου»: Πρώτη θρομβόλυση σε περιφερειακό ιατρείο επετεύχθη με επιτυχία εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 24/08/2023 ώρα 6:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.