Γιγαντώνεται το φοιτητικό κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ — Επεισόδια και στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια!

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα των διοικήσεών τους, προκειμένου να διαλυθούν οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στις πανεπιστημιουπόλεις.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι σχεδόν το 29% των διαδηλωτών δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι κατά την προηγούμενη επιχείρηση εκκένωσης στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια ένας αστυνομικός πυροβόλησε κατά λάθος με το όπλο του… με τη σφαίρα να καταλήγει σε τοίχο.

Την ίδια ώρα, στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, οι φιλο-παλαιστίνιοι διαδηλωτές διέκοπταν για λίγη ώρα την τελετή αποφοίτησης. Με την ένταση να μαίνεται σε 140 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε 45 πολιτείες, οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων προετοιμάζονται για την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη διάρκεια των τελετών αποφοίτησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ένταση και στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

Στη Γερμανία, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στη διάρκεια διαδήλωσης στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ενώ στη Γαλλία, φιλο-παλαιστίνιοι φοιτητές από δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα του Παρισιού προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κούβα

Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν και στην Αβάνα της Κούβας ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το άρθρο Γιγαντώνεται το φοιτητικό κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ — Επεισόδια και στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 04/05/2024 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.