Δήμος Λαρισαίων: Συνεχίζονται οι αιτήσεις πλημμυροπαθών για απαλλαγή από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα

Δήμος Λαρισαίων: Συνεχίζονται οι αιτήσεις πλημμυροπαθών για απαλλαγή από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων πλημμυροπαθών, για απαλλαγή από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα, εξαιτίας της πλημμύρας από τη θεομηνία Daniel, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, είχε αποφασίσει ομόφωνα (αρ.απόφασης 515/2023):

Την απαλλαγή για 2 χρόνια, από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της κακοκαιρίας “Daniel” της εβδομάδας 4/09/2023 με 10/09/2023 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, με βάση τον αριθμό απογραφικού δελτίου αυτοψίας κτηρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., και έχει γίνει δεκτή η αίτησή τους από το arogi.gov.gr, καθώς και τα υπόγεια των ακινήτων που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, κατόπιν βεβαίωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δικαιολογητικά

Ειδικότερα τα υποχρεωτικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Τελευταίος Λογαριασμός Ηλεκτρικής Ενέργειας (και οι 2 όψεις)
  1. Δελτίο αυτοψίας κτιρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.
  1. Αποδοχή αίτησης από το arogi.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση απαλλαγής τελών σε πλημμυροπαθείς μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Η σύνδεση με την Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων (ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) γίνεται στο ακόλουθο link:

https://larissa-slgcloud.elocalgovernments.gr/login?gov=0&service=EXR%7CTEL%7CAPL

Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης

Επιλέγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο (link), ο ενδιαφερόμενος:

    εισέρχεται στο περιβάλλον της Ψηφιακής Πλατφόρμας

    ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET

    επιλέγει από το αριστερό μενού: “Αιτήσεις” – “Οι Αιτήσεις μου”

    επιλέγει: «+Νέο» για την καταχώρηση Νέας Αίτησης

Στο πεδίο Κατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Τμήμα Εσόδων – Απαλλαγές Τελών και στο πεδίο Υποκατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Αίτηση απαλλαγής τελών σε πλημμυροπαθείς.

Συμπληρώνει όλα τα πεδία (τα υποχρεωτικά έχουν την ένδειξη *).

Στην ενότητα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας το σύμβολο + στη στήλη Επισύναψη, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο ενδιαφερόμενος αποθηκεύει προσωρινά τις αλλαγές πατώντας το κουμπί «Αποθήκευση».

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή (στο πεδίο: «Οριστική Υποβολή» ο ενδιαφερόμενος επιλέγει: Ναι).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων, στα τηλέφωνα: 2413 500 295 & 344.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 16/05/2024 ώρα 3:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.