Δημ. Κουρέτας από την Καρδίτσα: «Το καμπανάκι χτυπάει και θα δούμε για πόσο καιρό θα κτυπάει ακόμα» (+Βίντεο)

Δημ. Κουρέτας από την Καρδίτσα: «Το καμπανάκι χτυπάει και θα δούμε για πόσο καιρό θα κτυπάει ακόμα» (+Βίντεο)

Την ενόχλησή του για τη μη συμμετοχή του στον Ενιαίο Φορέα Δαχείρισης Υδάτων που σχεδιάζεται για τη Θεσσαλία, καθώς και για τον ….παραγκωνισμό της Θεσσαλίας από το πρόγραμμα της Agrotica και τη θεματολογία των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Δημ. Κουρέτας

σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ενημερωτικής συνάντησης για το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-27» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Καρδίτσα κληθείς να σχολιάσει δηκτική ανάρτησή του στα social media όπου ανέφερε τα εξής:

«Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα σε συνέδρια για να κάνετε papers. Η Θεσσαλία δεν είναι living lab. Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας. Είναι τα χωράφια μας που δεν γνωρίζουμε ακριβώς με τι χρήματα και τι πόρους θα τα ξανακαλλιεργησουμε. Δεν ξέρουμε από πού θα πάρουμε πάλι τα πρόβατα μας και τα γίδια να ξαναφτιάξουμε τα κοπάδια μας. Ούτε που θα γίνουν τα μαντριά μας. Δεν ξέρουμε αν τα οπωροφόρα δένδρα θα ξανακαρπίσουν. Οι φιστικιές σε 8 η 9 χρόνια; πότε θα έρθουν τα χρήματα να φτιάξουμε τα μόνιμα αναχώματα να προστατευθούν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Λάρισα; πότε θα μας αφήσετε να φτιάξουμε τον Πηνειό βαθύ και πλατύ όπως λένε τα σχέδια ; πότε θα δώσετε χρήματα να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεση του φράγματος Γυρτώνης με την Κάρλα; η σήραγγα προς το Αιγαίο μοιάζει ακριβή; το βαμβάκι θα είναι βιώσιμο; το μέτρο που επιδοτεί την στάγδην αρδευση γιατί δεν το κάνετε πράξη τώρα; μας ενδιαφέρει να μην φύγει το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου στα Γιαννιτσά; να χτίσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση που λένε τα σχέδια ; γιατί βγάλατε από τα έργα του 2024 το φράγμα της Σκοπιάς; Δεν σας ρωτάει ένα βοσκός; Σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που δεν υπάρχει στην διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε. Απαντήσεις στους πολίτες μου Αξιόπιστες παρακαλώ.»

Συγκεριμενοποιώντας τις παραπάνω αναφορές ο κ. Κουρέτας ήταν κατηγορηματικός ότι ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων στον οποίο δεν συμμετέχει ο Περιφερειάρχης πρέπει να αλλάξει, ενώ αναρωτήθηκε αν είναι  δυνατόν η Agrotica επί 4 ημέρες να έχει 600 ημερίδες και συνέδρια και πάνελς και να υπάρχει μόνο 1 ώρα για τη Θεσσαλία και να μην έχει κληθεί και ο ίδιος.

{youtube}https://youtu.be/t5F6eCMi92k{/youtube}

«Κάτι γίνεται στραβά. Το καμπανάκι χτυπάει και θα δούμε για πόσο καιρό θα κτυπάει ακόμα.» τόνισε ο κ. Κουρέτας επισημαίνοντας ότι με τα παραπάνω συνιστούν παραγκωνισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι του Περιφερειάρχη «Ο Περιφερειάρχης δεν υπάρχει σαν πρόσωπο. Ο Περιφερειάρχης εκπροσωπεί του πολίτες. Η Περιφέρεια παραγκωνίζεται. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα… χθες»

Κωστής Κριτσιάνης

 

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 05/02/2024 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.