Διέλυσαν τελείως το ΕΣΥ: Δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο όπου ξεψύχησε ο 33χρονος από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου;

Με μια ακόμη έκφανση της διάλυσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έφερε αντιμέτωπους το τραγικό περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του 33χρονου Μανώλη από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, καθώς στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα, δεν εφημέρευε χειρουργός.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναγκάστηκε να έρθει από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν, πάλεψαν να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν, καθώς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Γιώργο Μανουσάκη, πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που καταλήγει σε θάνατο ασθενή, το οποίο συνδέεται με τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στον νομό Λασιθίου.

Σε σημερινή ανάρτησή του, ο Γιώργος Μανουσάκης τονίζει συγκεκριμένα, ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν από ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, με νεαρό που είχε δυστύχημα με μοτοκρός.

«Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2024 σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν εφημερεύει το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα.
Χθες που συνέβη το ατυχές περιστατικό με το συμπολιτη μας που έχασε τη ζωή του, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής ήρθε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του άτυχου νέου, όπως περίπου είχε συμβεί πριν από ενάμισι μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με το δυστύχημα με το μοτοκρός.
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, και να απαιτείται συνεχώς ο εθελοντισμός και το φιλότιμο των λειτουργών της υγείας;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Το άρθρο Διέλυσαν τελείως το ΕΣΥ: Δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο όπου ξεψύχησε ο 33χρονος από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/03/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.