Διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας για την απελευθέρωση ομήρων

Πάνω από 13.000 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και περίπου 6.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις των Ισραηλινών που εδώ και 46 μέρες σφυροκοπούν τη Γάζα.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα, το οποίο είναι περικυκλωμένο από ισραηλινά τανκς, ενώ δεκάδες έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ έχουν γίνει 335 επιθέσεις σε υγειονομικές δομές σε Γάζα και Δυτική Όχθη από την αρχή του πολέμου.

Πιο κοντά σε συμφωνία για εκεχειρία

Ο επικεφαλής της Χαμάς λέει ότι η συμφωνία για εκεχειρία με το Ισραήλ «πλησιάζει». Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πιθανή πενθήμερη παύση των μαχών.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in
16:40 Γκαντζ: Η επιστροφή των ομήρων θα βοηθήσει το Ισραήλ να κερδίσει τον πόλεμο
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μπένι Γκαντζ, λέει ότι η επιστροφή των ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στις 7 Οκτωβρίου είναι ένας βασικός παράγοντας που θα βοηθήσει το Ισραήλ να «κερδίσει τον πόλεμο».

«Η επιστροφή των ομήρων είναι μια ηθική εντολή και αναπόσπαστο μέρος της ανθεκτικότητας που μας επιτρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο. Είναι σημαντικό να πούμε ότι ειδικά αυτές τις ημέρες – η ισραηλινή κοινωνία στο σύνολό της – προσεύχεται και εύχεται για την ασφαλή επιστροφή των ομήρων».

 

 

Το άρθρο Διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας για την απελευθέρωση ομήρων εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 21/11/2023 ώρα 6:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.