Δ. Κουρέτας: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Επανασύσταση του συντονιστικού οργάνου

Δ. Κουρέτας: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Επανασύσταση του συντονιστικού οργάνου

Για τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

«Ήταν σε ένα καλό κλίμα. Έβαλα κάποια ζητήματα ενημέρωσης δηλαδή να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργωn. (…) Mε διαβεβαίωσαν ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο», είπε ο κ. Κουρέτας, ενώ συμπλήρωσε ότι «ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».

Ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος».

Για το αν πρόκειται ο κ. Κουρέτας να συναντηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ανέφερε ότι ίσως να μην χρειάζεται, αφού καλύφθηκε από αυτά που συζήτησε με τον πρωθυπουργό.

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Βλέπω ότι πριν συμπληρωθούν δύο μέρες (από την εκλογή μου) εγώ ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος την 1/1 (που αναλαμβάνω ως περιφερειάρχης). Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό», δήλωσε.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, μετά από παράκληση του ίδιου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση, για τον χρόνο που θα ορισθεί η συνάντηση».

πηγή: ertnews.gr

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/10/2023 ώρα 12:04 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.