Είσαι ιδιοφυΐα αν μπορείς να λύσεις αυτό το μαθηματικό πρόβλημα!

Σε πολλούς μαθητές δεν αρέσουν τα μαθηματικά λόγω των αυστηρών και περίπλοκων κανόνων τους. Αλλά αυτός ο γρίφος παραβιάζει όλους τους γνωστούς μαθηματικούς νόμους. Μπορείτε να τον λύσετε;

Προσπαθήστε να βρείτε τη σύνδεση μεταξύ αυτών των εξισώσεων:

 

 

 

Συμβουλή:
Προσπαθήστε να μην εστιάσετε στον μεγάλο αριθμό στην «απάντηση». Είναι πιο λογικό να μην το θεωρήσουμε ως έναν μεγάλο αριθμό αλλά ως πολλούς μικρότερους μαζί.

Απάντηση:

Στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό: κάθε αριθμός μετά το ίσον στην αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα τριών αθροισμάτων που σχηματίζονται πολλαπλασιάζοντας, προσθέτοντας και αφαιρώντας τους δύο αριθμούς πριν από το ίσον.

Για παράδειγμα, 8 + 2 = 16106

8 x 2 = 16
8 + 2 = 10
8 – 2 = 6

Η ίδια λογική ισχύει για όλες τις εξισώσεις μετά από αυτό. Λοιπόν, τώρα που ξέρετε την απάντηση, πιστεύετε ότι οι φίλοι σας θα καταφέρουν να το λύσουν πιο γρήγορα από εσάς;

Το άρθρο Είσαι ιδιοφυΐα αν μπορείς να λύσεις αυτό το μαθηματικό πρόβλημα! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/03/2024 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.