Εβδομάδα (1-5 Απριλίου) ευαισθητοποίησης και πρόληψης δημόσιας υγείας – Δράσεις σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο

Εβδομάδα (1-5 Απριλίου) ευαισθητοποίησης και πρόληψης δημόσιας υγείας - Δράσεις σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος θα προβεί σε υλοποίηση παρεμβάσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων την εβδομάδα 01 έως 05 Απριλίου 2024.

Στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, για μία (1) ημέρα θα αναπτυχτούν από κλιμάκιο του Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος, πάντα με τη στήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων, παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον HIV/AIDS, τις Ηπατίτιδες Β και C και τη Σύφιλη.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

1) Δράση/Παρέμβαση με Κινητή Μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., όπου θα πραγματοποιείται δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV, για τις Ηπατίτιδες B και C και για τη Σύφιλη, σε όσους φοιτητές και πολίτες το επιθυμούν, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre & post counselling).

2) Ενημέρωση του γενικού πληθυσμού (stand, street action) με διανομή ενημερωτικού υλικού του Ε.Ο.Δ.Υ. και προφυλακτικά στα ειδικά διαμορφωμένα stand στο κέντρο της εκάστοτε πόλης.

3) Ενημερωτική παρέμβαση του φοιτητικού πληθυσμού των Σχολών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό της.

Σκοπός της δράσης είναι η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AIDS, Σύφιλης και Ηπατιτίδων B και C, καθώς και η προώθηση της συστηματικής και ασφαλούς χρήσης προφυλακτικού. Επίσης θα πραγματοποιείται ενημέρωση και διασύνδεση για τη θεραπεία και παρακολούθηση, σε περίπτωση θετικών περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό κινητή μονάδα του Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος, με κατάλληλο κλιμάκιο, θα βρίσκεται καθημερινά, πρωινές ώρες 11:30 έως 14:30, έξω από κτήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για κάθε πόλη αναφέρεται στον παρακάτω πίνακα. Για τυχόν αλλαγές που προκύψουν θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Προγραμματισμός δράσεων:

Ημερομηνία Πόλη Δράσης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δευτέρα 1/4/2024 Καρδίτσα Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας

Τρίτη 2/4/2024 Τρίκαλα Εγκαταστάσεις ΤΕΦΑΑ

Τετάρτη 3/4/2024 Λάρισα Συγκρότημα Βιόπολις (Μεζούρλο)

Πέμπτη 4/4/2024 Βόλος Κτήριο Παπαστράτου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 16:30 έως 20:30 η Κινητή Μονάδα του Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία των τεσσάρων πόλεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να ενημερωθεί ο γενικός πληθυσμός σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα.

Ημερομηνία Πόλη Δράσης Τόπος Δράσης

Δευτέρα 1/4/2024 Καρδίτσα Πλατεία Παυσίλυπον

Τρίτη 2/4/2024 Τρίκαλα Πλατεία Μακαρίου (Δεσποτικόν)

Τετάρτη 3/4/2024 Λάρισα Διοικητήριο, Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Πλατεία Νομαρχίας)

Πέμπτη 4/4/2024 Βόλος Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Ιωλκού και Αναλήψεως

Παρασκευή 5/4/2024 Σκιάθος Λιμάνι κάτω από την είσοδο στο Μπούρτζη

 

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 29/03/2024 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.