Εικόνες διάλυσης παντού στην Ελλάδα: Το γήπεδο Μπάντμιντον στο Γουδή κινδυνεύει ακόμη και με κατεδάφιση! (Φωτο)

Αφημένο στη μοίρα του είναι το πολυσυζητημένο γήπεδο Μπάντμιντον στην περιοχή του Γουδή, που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, έχει μετατραπεί σε θέατρο 2.500 θέσεων (Badminton Theater), φιλοξενώντας μεγάλες παραγωγές διεθνών προδιαγραφών. Σε αυτοψία που πραγματοποίησε το Newsbeast διαπίστωσε ότι εξωτερικά, δεν βρίσκεται πλέον και στην καλύτερη κατάσταση, έχοντας χάσει την παλιά του αίγλη.

Οι πόρτες του γηπέδου είναι σφραγισμένες με σκουριασμένα λουκέτα και παντού υπάρχουν γραμμένα συνθήματα. Τα τζάμια από τα γραφεία έχουν σπάσει ή έχουν αφαιρεθεί εντελώς, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει τα νερά να μπαίνουν μέσα και να καταστρέφεται το πάτωμα και ο εναπομείναν εξοπλισμός, ενώ σε κάποιες γωνιές του έχουν βρει κατάλυμα άστεγοι όπως μαρτυρούν τα στρώματα και οι κουβέρτες. Οι ανελκυστήρες έχουν καταστραφεί εντελώς, ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός έχει αφαιρεθεί και τα σκουπίδια είναι πεταμένα εδώ κι εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που το διαχειριζόταν σταμάτησε να καταβάλει μισθώματα καθώς δεν της επετράπη να αξιοποιήσει και τους εξωτερικούς χώρους, όπως προβλεπόταν στη σχετική σύμβαση, εξαιτίας σοβαρών περιορισμών στη χρήση. Μάλιστα το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη βάσει της οποίας το κτήριο μετατρεπόταν από προσωρινή εγκατάσταση σε μόνιμη και έτσι ακυρώθηκε η οικοδομική άδεια. Πλέον το γήπεδο θεωρούνταν… αυθαίρετο.

Σήμερα, αναζητούνται τρόποι εκ νέου μίσθωσής του και γίνονται προσπάθειες αναμόρφωσης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά το Badminton Theater, το οποίο αναμένεται να ελεγχθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να μην ακυρωθεί στην πορεία. Όλα είναι πιθανά για την τύχη του. Από το να το εκμεταλλευτεί κάποια στιγμή στο μέλλον η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) μέχρι το να κατεδαφιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμφιθέατρο του Badminton αποτελεί τη μεγαλύτερη στο είδος της αίθουσα στην Ελλάδα. Διαθέτει 2.430 καθίσματα με δυνατότητες προσαρμογής της χωρητικότητας στο ήμισυ. Η σκηνή του έχει πλάτος 30 μέτρα, βάθος 18μ. και ύψος 15,5 μέτρα. Διαθέτει 46 ηλεκτροκίνητα σταγκόνια (σ.σ. μέσο ανάρτησης σκηνικών) πλήρως αυτοματοποιημένα, τα οποία μέσω κονσόλας προγραμματισμού μπορούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να αλλάζουν την όψη των σκηνικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης προβολέα εικόνων και η μετατροπή της σκηνής σε επιφάνεια προβολής. Μάλιστα για εκδηλώσεις που απαιτούν μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό και απευθύνονται σε μικρότερο αριθμό ατόμων, η αίθουσα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε με την τοποθέτηση ενός μετακινούμενου χωρίσματος να μπορεί να υποδέχεται αριθμητικά μικρότερο κοινό.

Το άρθρο Εικόνες διάλυσης παντού στην Ελλάδα: Το γήπεδο Μπάντμιντον στο Γουδή κινδυνεύει ακόμη και με κατεδάφιση! (Φωτο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 27/10/2023 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.