Ελληνική Οικονομία: “Όσο πιο πολύ δουλεύουμε, τόσο φτωχοποιούμεθα”

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την Eurostat αναδεικνύουν τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών της, καθώς επίσης και στις ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο. Αυτό αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα όπου η εργατική προσπάθεια των Ελλήνων δεν έχει αντιστοιχία με την οικονομική τους επιβράβευση ή την αύξηση της ποιότητας ζωής τους.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί η αντίφαση μεταξύ της προσπάθειας εργασίας και της οικονομικής κατάστασης, καθώς και η αδικαιολόγητη επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας στην ελληνική κοινωνία ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο εργασίας.

Η παρουσίαση αυτών των πραγματικοτήτων μπορεί να αναδείξει την ανάγκη για αλλαγές στις πολιτικές και στις οικονομικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, με στόχο την επίτευξη μιας πιο δίκαιης και βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το άρθρο Ελληνική Οικονομία: “Όσο πιο πολύ δουλεύουμε, τόσο φτωχοποιούμεθα” εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28/03/2024 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.