Ελληνικό: Πόσο πωλούνται τα σπίτια στη νέα γειτονιά Little Athens

Στην ανάπτυξη και πώληση νέων κατοικιών μέσα στο επόμενο διάστημα προχωράει η Lamda Development στην έκταση του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του Ομίλου Οδ. Αθανασίου αναμένεται άμεσα να λανσαριστούν περίπου 180 διαμερίσματα, ως τμήμα των 460 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης προς την πλευρά του Αλίμου.

Όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή δημοσιογραφική παρουσίαση το project εντάσσεται στο σχεδιασμό της δημιουργίας επιπλέον 1.200 διαμερισμάτων μέσα στην πρώτη πενταετία. Στόχος είναι η νέα οικιστική ανάπτυξη να ξεκινήσει το 2024 και να ολοκληρωθεί το 2027.

Ελληνικό: Πόσο πωλούνται τα σπίτια στη νέα γειτονιά Little Athens

Η νέα γειτονιά θα ονομάζεται Little Athens και η ανάπτυξη περιλαμβάνει το Park Rise με κτίρια 50 μέτρων, 12 και 8 ορόφων σχεδιασμένα από τον Δανό Bjarke Ingels, τα οποία περιλαμβάνουν 88 διαμερίσματα επιφάνειας 70 έως 350 τ.μ., ανάπτυξη με 7 κτίρια καταστημάτων και 156 διαμερισμάτων επιφάνειας 60 έως 300 τ.μ., που φέρει την υπογραφή της 314 Architects του Παύλου Χατζηαγγελίδη, συγκρότημα 9 κτιρίων με 79 διαμερίσματα με χαρακτηριστικό τους τα στρογγυλά μπαλκόνια, επιφάνειας 60 έως 200 τ.μ., σχεδιασμένα επίσης από το γραφείο 314 Architects, συγκρότημα 56 διαμερισμάτων σε σχέδια της Deda & Architects και τέλος συγκρότημα 80 διαμερισμάτων με την υπογραφή Tsolakis Architects.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί προς πώληση σχεδόν 30 κατοικίες, οι τιμές των οποίων ξεκίνησαν από 6.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με το φθηνότερο να πωλείται στα 350.000 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε το 28% των ιδιοκτησιών έχει διατεθεί σε κατοίκους του εξωτερικού (με μεγάλο μέρος να είναι Έλληνες της διασποράς), ποσοστό που αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερο από το 2024 και μετά, όπου θα ξεκινήσει η εκτός συνόρων καμπάνια marketing του Ελληνικού.

Ελληνικό Little Athens

Παράλληλα η Lamda σχεδιάζει την δημιουργία κατοικιών και στον πύργο που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως πύργος γραφείων της Eurobank.

Εκεί θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι 50.000 τ.μ., αλλά θα αναπτυχθούν και περίπου 45 διαμερίσματα σε 15 ορόφους.

Κατά τον κ. Αθανασίου μέχρι το τέλος της χρονιάς ή τις αρχές του 2024 θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο του δεύτερου εμπορικού κέντρου στην παραλία το Marina Galleria, με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών να υπολογίζεται στο α’ τρίμηνο του 2024.

Ελληνικό Little Athens

Σχετικά με το πόσο κοντά είναι η Lamda Development στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωση των αναπτύξεων μέχρι το τέλος του 2026, ο κ. Αθανασίου τόνισε: Είμαι υπέρ του να βάζεις τον πήχη ψηλά. Μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι μπορούμε να καταφέρουμε ένα μεγάλο κομμάτι τον στόχων μας. Τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε μεγάλο βαθμό”.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, την εποχή της κρίσης ο κατασκευαστικός κλάδος εξαϋλώθηκε και αυτό έχει αν αποτέλεσμα το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες.

Το άρθρο Ελληνικό: Πόσο πωλούνται τα σπίτια στη νέα γειτονιά Little Athens εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/11/2023 ώρα 6:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.