Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης

Το σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης επισκέφτηκε τη Δευτέρα (4/3) ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού.

Η επίσκεψη έγινε τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ρωγμές στο ιστορικό κτίριο του σχολείου, να κριθεί ακατάλληλο και οι μισές τάξεις να κάνουν ακόμη μάθημα σε προκατασκευασμένα κτίσματα (κοντέινερ).

.Υποδεχόμενη τον περιφερειάρχη η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ευαγγελία Κανιά, τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις δυσλειτουργίες του κτιρίου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι συνθήκες στα κοντέινερ είναι δύσκολες για τους μαθητές ειδικά όταν βρέχει και μπαίνει νερό. Στις δε αίθουσες του παλιού διδακτηρίου όπου κάνουν μάθημα οι μεγάλες τάξεις του δημοτικού, υπάρχει έλλειψη χώρων για σίτιση, λειτουργία ολοήμερου κλπ. Επιπλέον λόγο παλαιότητας δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στις τουαλέτες του σχολείο με αποτέλεσμα να υπάρχει «μια υγειονομική βόμβα» για την υγεία των μαθητών. Η Διευθύντρια του σχολείου τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί η ανέγερση του δημοτικού σχολείου Φαλάνης στο νέο πρόγραμμα Υποδομών του Υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, ο οποίος είδε την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους σχολικούς χώρους, απευθυνόμενος τόσο στους δασκάλους όσο και στους μικρούς μαθητές, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολείου. «Ελπίζω να έχετε σύντομα ένα νέο σχολείο. Το δικαιούστε» Θα κάνω ότι χρειάζεται για να το καταφέρω» είπε ο Περιφερειάρχης.

Η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, ευχαρίστησε τέλος την περιφέρεια και προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ.Μαρία Γαλλιού για την άμεση λύση του ζητήματος της μετακίνησης με ειδικό λεωφορείο των μαθητών του Δασοχωρίου ώστε να έχουν πρόσβαση και στο ολοήμερο πρόγραμμα του Δημοτικού.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 04/03/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.