Επί 3 ώρες συνεδρίαζε το Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο για το Oruc Reis

photo: Eurokinissi / αρχείο

Επί τρεις και πλέον ώρες συνεδρίαζε εκτάκτως το Συμβούλιο Άμυνας στο ελληνικό Πεντάγωνο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετείχε της σύσκεψης στην οποία ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Επιτελείων.

Στο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο μετέχουν όλοι οι επικεφαλείς των κλάδων των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Κατά κύριο λόγο, η σύσκεψη έγινε για την αποτίμηση των δεδομένων με το Oruc Reis κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΣΑΜ στο Πεντάγωνο έγινε γνωστό ότι το Oruc Reis άλλαξε ξαφνικά πορεία. Αργά το βράδυ της Τρίτης 11/8, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία το υπουργείο περιορίζεται να αναφέρει ότι η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Ξαφνική αλλαγή πορείας – Πού βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό

Στράτηγος Τζούμης: Τι βλέπει να γίνεται με το Oruc Reis, Τι επιδιώκει η Τουρκία

Εν μέσω κρίσης με την Τουρκία η Γερμανία «καρφώνει» Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, Συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου για τις επόμενες κινήσεις

ΠΗΓΗ: